Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

«Σκότωσαν» τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα! Βομβάρδισαν νοσοκομείο στο ΑφγανιστάνΟι ΗΠΑ παραδέχτηκαν πως βομβάρδισαν το νοσοκομείο… κατά λάθος! – Συγκλονιστικές εικόνες


nosok

nosok


nosokomeio



no

nos
Η αεροπορική επίθεση στην Κοντούζ με στόχο το νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα ήταν ακόμη μια επίθεση που έφερε «παράπλευρες απώλειες». Ο αμερικανικός στρατός το παραδέχτηκε άλλωστε. Σε ανακοίνωσή του επιβεβαίωσε ότι στις 02:15 τα ξημερώματα του Σαββάτου (03.10.2015) έγινε ένα αεροπορικό χτύπημα που στόχευε άτομα που αποτελούσαν απειλή για τις αμερικανικές δυνάμεις. Και προσθέτει: Μπορεί να υπήρξαν παράπλευρες απώλειες σε μια ιατρική μονάδα εκεί κοντά»!
Τις τελευταίες μέρες βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μια μεγάλη μάχη: αυτή ανάμεσα στις δυνάμεις των Ταλιμπάν και εκείνες του αφγανικού στρατού για τον έλεγχο της πόλης Κοντούζ. Μόνο που σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πριν ξεκινήσει η αεροπορική επιδρομή στο νοσοκομείο, δεν γινόταν καμία μάχη… Δυο εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, ένας βοηθός που τραυματίστηκε και μια νοσοκόμα υποστήριξαν ότι δεν υπήρξε καμία ανταλλαγή πυρών και καμία μάχη κοντά στο νοσοκομείο και κανένας μαχητής Ταλιμπάν μέσα στο νοσοκομείο. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Κοντούζ, πάντως, υποστήριξε πως όχι μόνο μέσα στο νοσοκομείο υπήρχαν Ταλιμπάν αλλά από εκεί έκαναν επιθέσεις. Η τακτική των Γιατρών Χωρίς Σύνορα να νοσηλεύουν στις εγκαταστάσεις της Κοντούζ τραυματίες και από τις δυο αντιμαχόμενες πλευρές (ότι… επιτάσσει ο όρκος του Ιπποκράτη δηλαδή), δεν άρεσε ιδιαίτερα στις αφγανικές αρχές.
Την ίδια ώρα, ο ΟΗΕ έκανε λόγο για ασυγχώρητη και εν δυνάμει εγκληματική ενέργεια. Ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ζέιντ Ρα’αντ Αλ Χουσέιν ζήτησε τη διεξαγωγή εις βάθος και διαυγούς έρευνας, λέγοντας ότι «εάν αναγνωρισθεί ως σκόπιμη από τη δικαιοσύνη, μία αεροπορική επιδρομή εναντίον νοσοκομείου μπορεί να συνιστά έγκλημα πολέμου. Αυτό το περιστατικό είναι ιδιαιτέρως τραγικό, ασυγχώρητο και εν δυνάμει εγκληματικό», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε.
http://www.newsit.gr/kosmos/Skotosan-toys-Giatroys-Xoris-Synora-Vomvardisan-nosokomeio-sto-Afganistan-Sygklonistikes-eikones/435190http://

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου