Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Τούρκοι ελεύθεροι σκοπευτές πυροβολούν και σκοτώνουν τα παιδιά των Κούρδων (εικόνες)[vid]

Aντίποινα για τον θάνατο και τον τραυματισμό μικρών παιδιών των Κούρδων από Τούρκους ελεύθερους σκοπευτές ήταν οι δύο πρόσφατες αιματηρές επιθέσεις που διοργάνωσε το ΡΚΚ και στοίχισε την ζωή σε 45 στελέχη των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας.
Πρόκειται για τις πιο "μαύρες" ημέρες των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας, ο βαρύς φόρος αίματος είναι πολύ δύσκολο να δικαιολογηθεί στην τουρκική κοινωνία εν όψει μάλιστα εκλογών. Ο Ρ.Τ.Ερντογάν κατάφερε να κάνει τους κουρδικούς πληθυσμούς να θέλουν δικό τους κράτος εδώ και τώρα.
Στην τουρκοκρατούμενη κουρδική πόλη Τσίζρε, στη νοτιοανατολική Τουρκία κοντά στα σύνορα με το Ιράκ και τη Συρία,εδώ και ένα μήνα οι Τούρκοι ελεύθεροι σκοπευτές πυροβολούν τα παιδιά των Κούρδων.
 
Οι φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο Twitter αποδεικνύουν τα εγκλήματα πολέμου, και συνάμα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, που διαπράττει το τουρκικό ισλαμιστικό καθεστώς εις βάρος των Κούρδων αμάχων χωρίς να τιμωρούνται ποτέ από την διεθνή κοινότητα η οποία επιλεκτικά ξέρει να επιβάλλει κυρώσεις αναλόγως με το αν εξυπηρετούνται τα γωπολιτικά της συμφέροντα.
 
Φωτογραφίες αναρτήθηκαν σε κουρδικούς λογαριασμούς στο Twitter από τέσσερα παιδιά των Κούδων που πυροβολήθηκαν από τους Τούρκους ελεύθερους σκοπευτές στην Τσίζρε.
 
Τα τρία αγόρια γλίτωσαν με τραύματα, ένα κορίτσι όμως δώδεκα χρονών έχασε τη ζωή του.
 
Οι τουρκικές ακρότητες είχαν καταγγελθεί ήδη από τα τέλη Αυγούστου από την δήμαρχο στην περιφέρεια  Şırnak της πόλης Cizre Leyla İmret, η οποία είχε μιλήσει για τον θάνατο πέντε αμάχων από ελεύθερους σκοπευτές μεταξύ των οποίων δύο παιδιών.
 
Μάλιστα η δήμαρχος είχε καταγγείλει ότι μόλις η πόλη κηρύχθηκε από την κυβέρνηση της Άγκυρας σε στρατιωτικό νόμο πολλά σημεία της καταλήφθηκαν απο ελεύθερους σκοπευτές και πυροβολήθηκαν εν ψυχρώ πολίτες της πόλης όταν δοκίμααν να βγουν από τα σπίτια τους.
 
Στις εικόνες που ακολουθούν στις πρώτες φαίνεται η σορός του μικρού κοριτσιού του οποίου την κηδεία η μητέρα του δεν μπορούσε να επιτελέσει καθώς υπήρχε απαγόρευση λόγω του στρατιωτικού νόμου.
 
 
 
 
 
Image gallery thumbnail
 
  1.  
    At least 13 turkish police officers have been killed in a car bomb attack in Igdir #Turkey This is the revenge of killing children. #Cizre
     
Βίντεο είδε το φως της δημοσιότητας από τραυματίες Τούρκους στρατιώτες τους οποίους σπεύδουν να περιθάλψουν Τούρκοι πολίτες μετά από επίθεση που είχαν δεχθεί από μαχητές του ΡΚΚ.
Στο βίντεο ακούγονται πυροβολισμοί, Κούρδοι μαχητές συνεχίζουν να μάχονται με τον τουρκικό Στρατό στην εγγύτερη περιοχή. Είναι σαφές ότι η Άγκυρα δεν έχει πλέον τον έλεγχο σε όλη την νοτιοανατολική επικράτειά της και το ηθικό της τουρκικής κοινωνίας καταρρέει μαζί με αυτό των τουρκικών ΕΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου