Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η Μόσχα προειδοποιεί Αθήνα: "Εχθρική ενέργεια αν κλείσετε τον εναέριο χώρο σας στα αεροσκάφη μας"

Αυστηρή προειδοποίηση προς την Αθήνα απηύθυνε ο πρώτος αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή) της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Τζαμπάροφ, ο οποίος χαρακτηρίζει «μη φιλική προς τη Ρωσία» τυχόν άρση της άδειας διέλευσης από το FIR Αθηνών ενώ προσθέτει πως είναι μια "ανόητη κίνηση".
 
Yπενθυμίζεται ότι χτες ότι πρώτοι και με αποκλειστικότητα αποκαλύψαμε την διπλωματική εμπλοκή (διαβάστε εδώ) του αιτήματος των ΗΠΑ να "απαγορεύσουμε στα ρωσικά αεροσκάφη να χρησιμοποιούν το FIR Aθηνών"
 
Αναφερόμενος στο αμερικανό αίτημα να κλείσει ο ελληνικός εναέριος χώρος της Ελλάδας για τα ρωσικά αεροσκάφη, που μεταφέρουν "ανθρωπιστική" βοήθεια για τη Συρία, ο Ρώσος βουλευτής είπε ότι «είναι ένα βήμα ανόητο και εάν η Ελλάδα το υποστηρίξει, τότε θα είναι και μη φιλικό ως προς τη Ρωσία».
 
"Η Ρωσία μπορεί να χρησιμοποιήσει νέους αεροδιαδρόμους προς τη Συρία αν η Ελλάδα κλείσει τον εναέριο χώρο της σε ρωσικά αεροσκάφη" είπε ο Vladimir Jabbarov.
 
"Αυτή είναι μια ανόητη κίνηση και αν υποστηριχτεί από την Ελλάδα, θα είναι μια μη φιλική κίνηση προς τη Ρωσία" πρόσθεσε ο Jabbarov.
 
Ο Ρώσος γερουσιαστής τόνισε ότι "υπάρχει το Ιράν, η Τουρκία και τα κράτη της κεντρικής Ασίας που μπορούν να βοηθήσουν την Ρωσία για την ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Συρία" ενώ η Ρωσία μπορεί να δημιουργήσει νέους αεροδιαδρόμους κάτω από διεθνείς συμφωνίες.
 
Σχολιάζοντας το αμερικανικό αίτημα να κλείσει η Ελλάδα το FIR στα ρωσικά αεροσκάφη είπε ότι "η Ουάσιγκτον φοβάται οποιαδήποτε βοήθεια που η Ρωσία παρέχει στον Συριακό λαό"
 
Ο Jabbarov σχολίασε τις αναφορές δυτικών ΜΜΕ λέγοντας σχετικά με την αυξανόμενη παροχή οπλισμού προς τη Συρία λέγοντας πως "σκοπός αυτής της καμπάνιας είναι να προωθήσει την αντι-ρωσική υστερία" ενώ τόνισε πως "αν οι ΗΠΑ είχαν ένα τέτοιο δικαίωμα θα είχαν κλείσει τους αεροδιαδρόμους όλων των χωρών για τα ρωσικά αεροσκάφη".
 
Η Ουάσιγκτον επιδεικνύει, κατά το Ρώσο βουλευτή «απάνθρωπη ακατανοησία σχετικά με την κατάσταση, στην οποία βρίσκονται τώρα οι πολίτες της Συρίας, στους οποίους προορίζεται η βοήθεια και ιδιαίτερα σε γέροντες, γυναίκες και παιδιά».
 
«Είναι κατανοητό οι ΗΠΑ να επιβάλλουν κυρώσεις κατά των ρωσικών αμυντικών εταιρειών για την απομάκρυνση της Ρωσίας από την αγορά των εξοπλισμών. Αλλά όταν οι ενέργειες αφορούν ανθρωπιστική βοήθεια, αυτό προκαλεί μόνο έκπληξη», σημείωσε ο Ρώσος γερουσιαστής στο ΡΙΑ-Νόβοστι.  http://www.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου