Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ EGEMEN ΣΕ ΦΑΣΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ... Φωτό-ντουκουμέντο: Ο τουρκικός Στρατός ετοιμάζει με ειδικές δυνάμεις το "πρώτο κύμα" για βίαιη διάβαση του ποταμού Εβρου

Στον απόηχο της χθεσινής αποκάλυψης του pronews.gr για την ενεργοποίηση του σχεδίου Egemen από το τουρκικό Γενικό Επιτελείο, νέες φωτογραφίες-ντοκουμέντο έρχονται στην δημοσιότητα από πρόσφατες ασκήσεις βίαιης διάβασης του ποταμού Εβρου από τον τουρκικό Στρατό και ειδικότερα της διάβασης από το πρώτο κύμα, αποτελούμενο από ειδικές δυνάμεις.
Galeri Görseli 1Ηδη οι ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών καταγράφουν εντατική χρήση και προετοιμασία για επιχειρησιακή δράση από τον τουρκικό Στρατό των 52 αμφίβιων αυτοκινούμενων επιθετικών γεφυρών μεταφοράς βαρέων οχημάτων (μεταφερόμενο βάρος 70 τόνοι) τύπου SAMUR, των 36 γεφυροφόρων άρματα τύπου LEGUAN κλάσης 70 τόνων, με άνοιγμα γέφυρας 24 μέτρα, αλλά και την παραλαβή 40 συστημάτων βαρέων ακτοδρόμων τύπου HGMS κλάσης 80 τόνων και μήκους 50 μέτρων, τα οποία χρησιμοποιούνται για την διέλευση οχημάτων από λασπώδη, ελώδη και λασπώδη εδάφη.
Τέλος, το πιο σημαντικό σύστημα για επιχειρήσεις διάβασης ποταμών, είναι η προμηθεια και η ανάπτυξη των 12 αμφίβιων προωθητών γαίων τύπου AZMIM, αποστολή των οποίων είναι, η διαμόρφωση του χώρου όπου θα πραγματοποιηθεί η διάβαση!
Στις πρόσφατες ασκήσεις δίδεται μεγάλο βάρος στην εκπαίδευση του "πρώτου κύματος", των ανδρών των ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας με τη χρήση ειδικών σακιδίων τα οποία μετατρέπονται σε σωσίβια ικανά ώστε να κολυμπήσει με τη βοήθειά τους ένας εξοπλισμένος στρατιώτης σε απόσταση αρκετών εκατοντάδων μέτρων.
Το πρώτο αυτό κύμα αναμένεται να πλεύσει στην αντίπερα όχθη προετοιμάζοντας το χώρο για την έλευση των πλωτών γεφυρών τύπου SAMUR.
Οι επιχειρήσεις ζεύξεις υδατίνων κωλυμάτων και ταυτόχρονης διάσπασης οργανωμένων γραμμών άμυνας, αναλαμβάνονται συνήθως τις πρώτες πρωινές ώρες, όταν η ορατότητα του αντιπάλου περιορίζεται από το σκοτάδι της νύκτας που ακόμη επικρατεί.
Οι τουρκικοί ειδικοί λόχοι μηχανικού εξοπλισμένοι με τα πλωτά μέσα ζεύξης, διατίθενται ανά ένας σε τεθωρακισμένες ή μηχανοκίνητες ταξιαρχίες που αναλαμβάνουν το εγχείρημα.
Πριν από αυτούςμ βάσει των σεναρίων που ασκούνται οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, οι ειδικές δυνάμεις αναλαμβάνουν την προετοιμασία της απέναντι όχθης τόσο με δολιοφθορές όσο και με δημιουργία αντιπερισπασμού για τον αποπροσανατολισμό της άμυνας.
Στη συνέχεια το όλο εγχείρημα υποστηρίζεται και μεγενθύνεται από ένα πλήθος μέσων όπως ελεύθερους σκοπευτές, όλμους, πυροβολικό, ελικόπτερα και φυσικά άρματα μάχης.
Υπεύθυνο για όλη αυτή την προετοιμασία βίαιαης διάβασης του Έβρου είναι το  τουρκικό 2ο Σώμα Στρατού εδρεύει στη Καλλίπολη στην ομώνυμη Χερσόνησο και είναι προσανατολισμένο έναντι της νότιας περιοχής του Έβρου όπου και ο τομέας της Ελληνικής ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού.
Το 5ο Σώμα Στρατού έχει έδρα την Τυρολόη (Corlu) και είναι προσανατολισμένο έναντι της Ελληνικής ΧVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, στο βόρειο τμήμα του νομού Έβρου.
Ανά δύο μηχανοκίνητες ταξιαρχίες από τα δύο Σώματα Στρατού θα αναλάβουν τη ζεύξη του Έβρου σε τέσσερα διαφορετικά σημεία, ώστε να μην επιτρέψουν στις ελληνικές δυνάμεις να αντιληφθούν σε ποιο απ’ αυτά, θα εκδηλωθεί η κυρία προσπάθεια. Οι περιοχές εντός του ελληνικού εδάφους, απέναντι από κάθε σημείο ζεύξης, θα δεχθούν καταιγισμό πυρών πυροβολικού, σε μεγάλο βάθος.
Κάθε τουρκική ταξιαρχία διαθέτει δύο αυτοκινούμενες μοίρες πυροβολικού των 24 πυροβόλων η κάθε μία, τα περισσότερα από τα οποία είναι υπερσύγχρονα FIRTINA, διαμετρήματος 155 χλστ. και βεληνεκούς 40 χλμ. Οι μοίρες αυτές θα ενισχύονται από τα πυρά των μοιρών πυροβολικού, μιας ακόμη ταξιαρχίας που ακολουθεί σε δεύτερο κύμα.
Οι μοίρες αυτές θα ενισχύονται από τα πυρά των μοιρών πυροβολικού, μιας ακόμη ταξιαρχίας που ακολουθεί σε δεύτερο κύμα.
Galeri Görseli 1
Galeri Görseli 1
Galeri Görseli 1
Galeri Görseli 1
Galeri Görseli 1
Galeri Görseli 1
Galeri Görseli 1
Galeri Görseli 1
Galeri Görseli 1
Galeri Görseli 1
Galeri Görseli 1
Galeri Görseli 1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου