Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

ΕΝΗΡΓΗΣΑΝ ΣΑΝ Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΑ ΝΑ ΗΤΑΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΔΑΦΟΣ Τουρκική προβοκάτσια στα Ίμια: Επιχείρησαν απόβαση ειδικών δυνάμεων της Ακτοφυλακής για να "διασώσουν" λαθρο

Μια εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση εξελίχθηκε στα Ίμια πριν λίγες ώρες η οποία έχει όλα τα στοιχεία πρόκλησης "θερμού" επεισοδίου:
 
Συγκεκριμένα ομάδα Τούρκων δουλεμπόρων αποβίβασε στην ανατολική Ίμια περίπου 30 λαθρομετανάστες.
 
Στην συνέχεια εμφανίστηκε η τουρκική Ακτοφυλακή η οποία αποβίβασε ομάδα ανδρών της προκειμένου δήθεν να συλλάβει τους λαθρομετανάστες σε μια κίνηση η οποία έδειχνε ότι θεωρούν την Α.Ίμια ως τουρκικό έδαφος.
 
Αμέσως έσπευσε και η ελληνική Ακτοφυλακή η οποία παρεμβλήθηκε μεταξύ του τουρκικού σκάφους και της νήσου ζητώντας να απομακρυνθεί από το ελληνικό έδαφος, η απάντηση που έλαβαν ήταν ότι οι λαθρομετανάστες βρίσκονται σε τουρκικό έδαφος και με λίγα λόγια επαναλήφθηκε το σκηνικότου 1996 όπου οι Τούρκοι διακήρυξαν ότι τα Ίμια είναι τουρκικά.
 
Πληροφορίες που όμως δεν επιβεβαιώνονται από το Λιμενικό, επιμένουν ότι οι Τούρκοι παρά τις αντιδράσεις των Λιμενικών κατόρθωσαν κι έβγαλαν στην ανατολική Ίμια μέλη πληρώματος ακταιωρού! 
 
Τελικά μετά από τη "σύγκρουση" και τις έντονες αντεγκλήσεις μεταξύ των πληρωμάτων των σκαφών , το Λιμενικό πήρε από τα Ίμια τους 25 μετανάστες. Οι υπολοιποι επιβιβάστηκαν σε τουρκική ακταιωρό. 
 
Πηγές του Λιμενικού υποστηρίζουν πάντως ότι κι αυτούς τους πέντε δεν τους παρέλαβαν από τη βραχονησίδα αλλά τους περισυνέλλεξαν από τη θάλασσα, και αυτό εχει μεγάλη σημασία να ξεκαθαριστεί.     http://www

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου