Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ «ΠΡΟΚΛΗΣΗ» ΣΤΑ… «ΤΟΥΡΚΙΚΑ» ΝΗΣΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟΛΥΜΝΟ

manset12Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μεγάλη… ελληνική «πρόκληση», (με αρκετή καθυστέρηση !), καταγγέλλουν κάποια τουρκικά ΜΜΕ την επίσκεψη που έκανε στις 6 Αυγούστου ο τότε υπουργός Άμυνας, κ Καμένος, μαζί με αρχηγό του ΓΕΝ, αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, Φάρμακονήσι, (Bulmamaç), και Καλόλυμνο. Μάλιστα!
Όπως αναφέρουν με έμφαση κάποιες τουρκικές εφημερίδες, η ελληνική πρόκληση έφτασε στο σημείο να προβεί και σε παράταξη τιμητικού στρατιωτικού αγήματος που απέδωσε τιμές στους επίσημους στο… «τουρκικό» νησί, Φαρμακονήσι.
Η τουρκική εφημερίδα Sözçü κατήγγειλε τις ελληνικές «παραβιάσεις» στα 16 «τουρκικά» νησιά που ο ίδιος, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, ο ιδρυτής της σύγχρονης Τουρκίας, Κεμάλ Ατατούρκ τα… «απελευθέρωσε» από τους Έλληνες και σήμερα οι Έλληνες τα κατέχουν παρανόμως. Μάλιστα η τουρκική εφημερίδα κατηγόρησε και την τουρκική κυβέρνηση ότι δεν αντέδρασε αμέσως για την κατάφορη αυτή ελληνική παραβίαση των τουρκικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στα νησιά αυτά.
Φαίνεται πως κάποιοι στην άλλη πλευρά του Αιγαίου προσπαθούν να δημιουργήσουν διεξόδους της μεγάλης εσωτερικής τους κρίσης καλλιεργώντας έντονα ανθελληνικό κλίμα, σαν ένα πρώτο βήμα για την εδραίωση την εξωφρενικών τουρκικών απαιτήσεων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Άραγε κάποιος στην Αθήνα θα καταλάβει τι συμβαίνει πριν είναι πολύ αργά, ενώ παράλληλα συνεχίζεται το αμέτρητο κομβόι των εκατοντάδων χιλιάδων… «στρατεύσιμων» που μας στέλνουν καθημερινά πεσκέσι ;
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis,gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου