Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΤΥΧΑΙΟ" ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΩΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Καίγονται σπίτια στον Υμηττό - Η Αθήνα "δέχεται" επίθεση (εικόνες, video)

Σε πλήρη εξέλιξη είναι μεγάλη φωτιά που ξέσπασε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στον Υμηττό, στην περιοχή ανάμεσα στο νεκροταφείο του Βύρωνα και τον περιφερειακό. Οι ισχυρότατοι άνεμοι "σπρώχνουν" τη φωτιά, με το μέτωπό της να επεκτείνεται από τον Καρέα μέχρι την Αργυρούπολη. 
Ήδη ένα σπίτι στους πρόποδες του Υμηττού, στον Καρέα, έχει τυλιχθεί στις φλόγες ενώ υπάρχουν κι άλλα που απειλούνται.
Το μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται μέχρι την Αργυρούπολη!
Περικυκλωμένη η Μονή Αγ. Ιωάννη με περίπου 40 μοναχές. Κάτοικοι προσπαθούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους . Πολλά πυροσβεστικά οχήματα δεν έχουν νερό! - Στο Κέντρο Πολιτικής Προστασίας ο Τσίπρας, στον Καρέα ο Λαφαζάνης
Κάηκε μία ταβέρνα και ένα σπίτι στον Καρέα - Το πρόβλημα τώρα εντοπιζεται στα Αστυνομικά Ηλιούπολης, όπου έχουμε συνεχώς αναζωπυρώσεις - Εκκενώθηκε η Μονή Αγ. Ιωάννη - Η φωτιά κατευθύνεται προς Αργυρούπολη
Σκληρή μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν πυροσβέστες, αλλά και κάτοικοι, με ό,τι μέσο έχουν στη διάθεσή τους, για να αντιμετωπίσουν τη μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει από το μεσημέρι στον Καρέα.
Αυτή τη στιγμή δεν κινδυνεύουν σπίτια, σύμφωνα με την πυροσβεστική, γιατί ο αέρας άλλαξε κατεύθυνση και το μέτωπο ανεβαίνει προς το βουνό. Ωστόσο έχει καεί ήδη τουλάχιστον ένα σπίτι και μία ταβέρνα στην περιοχή του Καρέα. 
Αυτή την ώρα επιχειρούν για την κατάσβεσή της 100 πυροσβέστες με 70 οχήματα, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. 
Η φωτιά εκτείνεται σε δύο μέτωπα, το ένα δεξιά από το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη, και το άλλο αριστερά από τον Καρέα, προς την Ηλιούπολη. 
Σύμφωνα με την πυροσβεστική το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή εντοπίζεται στην περιοχή Αστυνομικά (Πανόραμα) της Ηλιούπολης, με συνεχείς αναζωπυρώσεις, ενώ η φωτιά κατευθύνεται προς Αργυρούπολη. «Επειδή δεν είχαμε ρεύμα για περαιτέρω ενημέρωση αυτό που μπορώ να σας πω με σιγουριά, είναι ότι η φωτιά έχει φτάσει στο βουνό και στα σπίτια της περιοχής. Και έχει κατεύθυνηση, όπως μάθαμε, προς Αργυρόπουλη», είπε στο protothema.gr, υπάλληλος καφέ της περιοχής. «Η κατάσταση εκεί πέρα, στα Αστυνομικά της Ηλιούπολης είναι τραγική. Εμείς είμαστε στην Αγία Μαύρα, αλλά βλέπουμε τους καπνούς επάνω εκεί», πρόσθεσε, ένας άλλος μάρτυρας.
Καλύτερη είναι η εικόνα στον Καρέα. Μάλιστα εκκενώθηκε και το μοναστήρι του Αγ. Ιωάννη που μέχρι το μεσημέρι ήταν περικυκλωμένο από φλόγες.

Προβληματίζει το γεγονός ότι έχουν ξεσπάσει ταυτόχρονα μεγάλες πυρκαγιές σε διαφορετικά σημεία της χώρας, ευρύτατης έκτασης, και απειλούνται άμεσα ανθρώπινες ζωές. Το μυαλό δεν μπορεί παρά να πάει στα πρόσφατα γεγονότα αλλά και το μίσος των δανειστών για την κυβέρνηση Τσίπρα αλλά και για την Ελλάδα γενικότερα.
Σημειώνεται ότι στα προχθεσινά επεισόδια στο Σύνταγμα συνελήφθησαν και 4 Γερμανοί.

Οι κοντινές περιοχές, Ηλιούπολη, Καρέας, Βύρωνας, έχουν "πνιγεί" στον καπνό από τη μεγάλη φωτιά που κατακαίει τα πάντα στο διάβα της. 


Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 30 πυροσβέστες, 10 οχήματα και δυο ελικόπτερα βρίσκονται στο σημείο και δίνουν μεγάλη μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά.
Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Πύρινος εφιάλτης απειλεί σπίτια και κατακαίει δασικές εκτάσεις, καθώς σε εξέλιξη βρίσκονται τέσσερις μεγάλες πυρκαγιές σε Αττική, Λακωνία και Εύβοια.
ΚΑΡΕΑΣ ΦΩΤΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΥΜΗΤΤΟΣ
Το μεσημέρι της Παρασκευής εκδηλώθηκε πυρκαγιά στον Υμηττό, πάνω από τον Βύρωνα, η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση ενώ πυκνοί μαύροι καπνοί έχουν καλύψει την Αττική και έχουν δημιουργήσει μια αποπνικτική ατμόσφαιρα. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης. Η πυρκαγιά ξέσπασε σε περιοχή ανάμεσα στο Νεκροταφείο του Βύρωνα και τη Λεωφόρο Κατεχάκη.
Η φωτιά βρίσκεται πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή, ενώ οι άνεμοι παρασύρουν τις φλόγες ανεξέλεγκτα. Πληροφορίες λένε ότι η φωτιά έχει φτάσει στα πρώτα σπίτια.
Σχεδόν ταυτόχρονα μια άλλη φωτιά εκδηλώθηκε και στο Κορωπί κοντά στο προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού. Και εκεί επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις την ώρα που η πυρκαγιά καίει πεύκα και ελιές.
ΚΑΡΕΑΣ ΦΩΤΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΥΜΗΤΤΟΣΚΑΡΕΑΣ ΦΩΤΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΥΜΗΤΤΟΣΚΑΡΕΑΣ ΦΩΤΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΥΜΗΤΤΟΣΦΩΤΙΑ ΚΑΡΕΑΣ
Άλλη μια πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα στη Χαλκίδα, κοντά στη Νέα Αρτάκη, σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση και ελιές.
Στο σημείο βρίσκονται έξι οχήματα με 40 πυροσβέστες.

otimonemb2otimonemb3otimonemb4otimonemb5otimonemb6otimonemb7
ΦΩΤΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ
Η φωτιά στον Υμηττό ξεκίνησε υπό περίεργες συνθήκες από την περιοχή όπου βρίσκεται το εκκλησσάκι του προφήτη Ηλία. Όπως είπε στο Mega ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) μάλλον πρόκειται για εμπρησμό, καθώς πριν ξεσπάσει η φωτιά ακούστηκαν εκρήξεις!
Ο πρωθυπουργός μετέβει στο ΥΠΕΘΑ και εν συνεχεία στο Κέντρο Πολιτικής Προστασίας για να ενημερωθεί για την εξέλιξη του έργου κατάσβεσης των πυρκαγιών.

Φωτογραφία: Eurokinissi
Φωτογραφία: Eurokinissi
Ο πυκνός καπνός είναι ορατός από κάθε σημείο της Αττικής!
Και ενώ υπάρχει και η φωτιά στη Νεάπολη Λακωνίας, ξέσπασε νωρίτερα φωτιά και στο Κορωπί, κοντά στο προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού σε περιοχή με πεύκα, όπου επιχειρούν πυροσβέστες με 10 οχήματα.           http://www.*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου