Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

ΞΕΝΑ ΜΜΕ: «ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ» Το “plan B” της κυβέρνησης σε περίπτωση γενικευμένων ταραχών! - Ηδη ελικόπτερα πετάνε πάνω από την Αττική...

Σε εφαρμογή έχει τεθεί το "ειδικό" σχέδιο των ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων για αντιμετώπιση απειλών κατά της εσωτερικής και εξωτερικής ασφάλειας της χώρας όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες του defencenet.gr.
Οι πληροφορίες τις οποίες έφερε για πρώτη φορά στην δημοσιότητα το defencenet.gr (διαβάστε σχετικάεδώ) στις 21 Ιουνίου τώρα επιβεβαιώνονται και από σειρά εφημερίδων του εξωτερικού, η ιταλική εφημερίδα La Repubblica έχει ως τίτλο «Οι μυστικοί φάκελοι του Ν.Βούτση» ενώ η εφημερίδα Times αναφέρει πως "προβλέπεται η περιπολία του Στρατού σε μεγάλες πόλεις σε περίπτωση που οι ταραχές εξαπλωθούν".
Όπως αναφέρουν οι Times πρόκειται για ένα σχέδιο αντιγραφή του αντίστοιχου σχεδίου του Δεκεμβρίου του 2008 όταν η Αστυνομία είχε φτάσει στο όριό της, και το επόμενο βήμα θα ήταν η ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων.
Το σχέδιο καταρτίστηκε λίγο πριν το δημοψήφισμα αλλά πλέον έχει αλλάξει κατεύθυνση. Στόχος δεν είναι η αντιμετώπιση πάσης φύσεως πραξικοπηματιών που στόχο θα είχαν ένα είδος "πορτοκαλί επανάστασης" από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης που ελέγχουν τα Σώματα Ασφαλείας, αλλά για την αντιμετώπιση των οργισμένων πολιτών που θεωρούν ότι έχουν προδοθεί από την κυβέρνηση, όπως ανέφερε στην Βουλή και η πρόεδρός της Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Ηδη αυτή την στιγμή ελικόπτερα που δεν είναι εφικτό να διακριβωθεί αν ανήκουν στην ΕΛΑΣ ή στις Ενοπλες Δυνάμεις, περιπολούν στον ουρανό της Αττικής, καταγράφοντας κινήσεις ομάδων πολιτών που κατευθύνονται προς το Σύνταγμα.
Η κατάσταση είναι αρκετά σοβαρή και οι αναλυτές της ΕΛΑΣ δεν αποκλείουν το ξέσπασμα ταραχών ευρείας έκτασης σε όλη την Ελλάδα που βυθίζεται σε μία περιπέτεια άνευ προηγουμένου, καθώς στο πενταετές βασανιστήριο του Μνημονίου, πλέον προστέθηκε και το αίσθημα της "προδοσίας" από την ηγεσία της χώρας που υπέγραψε αυτά που οι πολίτες είχανα πορρίψει στο δημοψήφισμα...       http://www.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου