Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

LIVE ΒΟΥΛΗ: ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ-ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΛΑΦΑΖΑΝΗ:«AΛΕΞΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΔΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ, ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ»(ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΡ.ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ)-ΤΣΙΠΡΑΣ:”ΘΕΛΩ…ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗ:”Ή ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ Ή ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ”-ΧΑΜΟΣ & ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΛ

1 live boyli

(Συνεχής Ενημέρωση)

-16:00 Στις 19:00 θα ξεκινήσει η συνεδρίαση στην Ολομέλεια επί του νομοσχεδίου για τις προτάσεις της κυβέρνησης προς τους θεσμούς
-15:45 Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
-15:10 Αυτή είναι η πρόταση της Αριστερής πλατφόρμας
PLATFORMA1PLATFORMA2PLATFORMA3PLATFOSMATELOS
14:29 Στις 3 μ.μ. θα ολοκληρωθεί η κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και της Πολιτικής Γραμματείας
Στις 3 το μεσημέρι ξεκινά η συζήτηση του ν/σ για τη νέα συμφωνία με τους δανειστές στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές.
-14:30 Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τα είπε και έφυγε. Τοποθετήθηκε λέει και στα δυο όργανα. Οταν ρωτήθηκε τι θα ψηφίσει είπε: Η ψηφοφορία δεν γίνεται εδώ αλλά στην Βουλή…

-14:25 Καταπέλτης για τους συντρόφους του στην κυβέρνηση ο Αλέξης Μητρόπουλος! Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι πήγε στην διαπραγμάτευση «χωρίς προετοιμασία, χωρίς σχέδιο, χωρίς γνώση, χωρίς τους καλύτερους. Αποτύχαμε, χάσαμε».
Και συνέχισε: «Μεταλλασσόμαστε σε ένα νεοφιλελεύθερο κόμμα, που καλείται να υλοποιήσει το πιο ασφυκτικό, αντικοινωνικό πρόγραμμα».
«Κινδυνεύουμε να μετατραπούμε σε αριστερή παρωδία και όχι αριστερή παρένθεση» είπε και κατέληξε: «Δεν πρέπει να πάμε σε ένα Grexit, γιατί είμαστε ανίκανοι να το διαχειριστούμε και δεν πρέπει να προκαλέσουμε άλλο κακό στο λαό μας».
13:56 Βόμβα! Τώρα μιλάει ο Λαφαζάνης
Την αντίθεσή του με την πρόταση της κυβέρνησης στους εταίρους εξέφρασε από το βήμα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης.
«Η συμφωνία δεν είναι συμβατή με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο  επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας, τονίζοντας ότι «δεν μπορεί να δώσει απάντηση στα προβλήματα ούτε θετική προοπτική στη χώρα».
Εξερχόμενος της Ολομέλειας και απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για το τι θα πράξει, ο κ.Λαφαζάνης δήλωσε «Κάθε πράγμα στον καιρό του».
-Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ του Πασόκ
-Oλοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ του Ποταμιού
Το Ποτάμι θα δώσει εξουσιοδότηση ώστε η κυβέρνηση να κλείσει την τελική συμφωνία με τους εταίρους, σύμφωνα με απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος,
13:37  Ο Βαρουφάκης μιλώντας σε δημοσιογράφους!
Βγαίνοντας από τη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, είπε χαρακτηριστικά ότι χρειάζεται ρητή δέσμευση για το χρέος από την πλευρά των δανειστών άμεσα, και όχι όπως είπε ο Γιούνκερ από τον Οκτώβριο, γιατί θα μας πουλήσει ξανά, όπως έκανε και στον Βενιζέλο.
12:50 Κομισιόν: Στις 13.00 ενημέρωση από τον Μ. Σχοινά
12:34 Αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία ο Ρέντσι
12:31 Βέρνερ Φάιμαν: Υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει συμφωνία
Ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν εκτιμά ότι υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει συμφωνία για την επίλυση της ελληνικής κρίσης.”Πρέπει να την εκμεταλλευθούμε”, τόνισε.
12:14 Τηλεδιάσκεψη Γιούνκερ, Ντράγκι, Ντάισελμπλουμ, Ρέγκλινγκ και Λαγκάρντ
ηλεδιάσκεψη με θέμα την ελληνική πρόταση θα έχουν στις 2 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ και η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.
Νωρίτερα ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ μιλώντας στη Χάγη είπε ότι έχει ήδη στείλει τις ελληνικές προτάσεις προς εξέταση και προχώρησε στην αποκάλυψη πως οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας θα προχωρήσουν σε «ετυμηγορία» σχετικά με την νέα πρόταση της Ελλάδας κατά πάσα πιθανότητα σήμερα Παρασκευή.
Ο επικεφαλής του Eurogroup χαρακτήρισε την ελληνική πρόταση «λεπτομερές κείμενο», χωρίς να κάνει περαιτέρω σχόλια. Σε δηλώσεις του πριν τη συνεδρίαση του ολλανδικού υπουργικού συμβουλίου είπε ακόμα ότι θα μπορούσε να υπάρξει «σημαντική απόφαση» κατά τη συνεδρίαση του Σαββάτου.
12:00 Στηρίζει Τσίπρα ο Ολάντ: Οι ελληνικές προτάσεις είναι σοβαρές και αξιόπιστες

-ΩΡΑ 11 :46
Φανερά προβληματισμένος ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, διαβάζει το έγγραφο της ελληνικής πρότασης για συμφωνία… στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Βαρουφάκης αρκετά αφοσιωμένος, κρατούσε σημειώσεις στον υπολογιστή του όση ώρα διάβαζε το κείμενο με τα προτεινόμενα μέτρα.
b1 ÊÏÉÍÏÂÏÕËÅÕÔÉÊÇ ÏÌÁÄÁ  ÓÕÑÉÆÁ
- 11:37 Η Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται να συγκληθεί γύρω στις 7 μ.μ.
-11:30  ΕΚΤΑΚΤΟ: Στις 15:00 συνεδριάζουν οι αρμόδιες επιτροπές της Βουλής για το σχέδιο νόμου που αφορά την δανειακή σύμβαση
Σήμερα στις 15:00 θα συνεδριάσουν οι αρμόδιες επιτροπές της Βουλής για να επεξεργαστούν και να τοποθετηθούν όσον αφορά το γνωστό πλέον σχέδιο νόμου.Εισέρχεται λοιπόν το μεσημέρι προς συζήτηση για να προχωρήσει μετά προς ψήφιση.
Ραγδαίες οι εξελίξεις τις τελευταίες ώρες! Μετατίθεται για πιο μετά η συζήτηση και η ψηφοφορία στην Βουλή μετά από αίτημα της Ζωής Κωνσταντοπούλου να περάσει από τέσσεςρις επιτροπές σήμερα το σχέδιο νόμου!
Υπενθυμίζεται ότι είναι απαίτηση των εταίρων μας να έχει την έγκριση του κοινοβουλίου το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου ανεξάρτητα με την τελική μορφή που θα αποκτήσει και θα σταλεί και πάλι στην Αθήνα.
-11:00  -Στις 11 συνεδρίαση της Κ.Ο. του Ποταμιού
Συνεδριάζει στις 11 το πρωί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού, χωρίς την παρουσία του Σταύρου Θεοδωράκη.
-10:30 Συνεδριάζει στις 10.30 το διευρυμένο πολιτικό συμβούλιο της Ν.Δ -Υπό την προεδρία του Ευάγγελου Μεϊμαράκη συνεδριάζει στις 10.30 το διευρυμένο Πολιτικό Συμβούλιο της Ν.Δ.
-09:00
Σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή για την επικύρωση του σχεδίου νόμου για την πρόταση της κυβέρνησης στους θεσμούς, μετά το σχετικό αίτημα του ESM.
XAMOGELO1
Λίγο μετά τις 9 το πρωί ξεκίνησε η κοινή συενδρίαση της Κ.Ο. και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ
- Η συνεδρίαση είναι κλειστή – Με καθυστέρηση έφτασε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης
- Φήμες για επικείμενη παραίτησή του – Αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους
- Η πρόταση συμφωνίας που εστάλη στους θεσμούς δεν έχει την υπογραφή των κυρίων Καμμένου και Λαφαζάνη
- Όρθιοι όλοι όταν μπήκε ο Αλέξης Τσίπρας στην αίθουσα – Τον καταχειροκρότησαν οι βουλευτές του
KO1 ΤΣΙΠΡΑΣ Α  ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ  ΣΥΡΙΖΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ  ΣΥΡΙΖΑΤΣΙΠΡΑΣ Α  ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ  ΣΥΡΙΖΑ
Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την εισήγησή του ενώπιον των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε εμφατικά αναφερόμενος στο δημοψήφισμα ότι «δεν πήραμε εντολή από το λαό να βγάλουμε τη χώρα από την Ευρωζώνη».
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις. Αυτό που έχει σημασία είναι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να σταθεί ενωμένη και συμπαγής μπροστά σε αυτές τις κρίσιμες αποφάσεις. εγώ δεν πρόκειται να γίνει νέος Παπαδήμος. Εδώ που ήρθαμε, ήρθαμε όλοι μαζί. Ή συνεχίζουμε όλοι μαζί ή θα φύγουμε όλοι μαζί».
Μετά την ομιλία του πρωθυπουργού τον λόγο πήρε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος ενημέρωσε λεπτομερώς την ΚΟ για την πρόταση που ενέκρινε χτες το Κυβερνητικό Συμβούλιο και εστάλη στους θεσμούς.
ΩΡΑ 10:16
Ο Αλέξης Τσίπρας μέχρι στιγμής
  • Περιέγραψε κατάσταση τελευταίων ημερών
  • Έφερε μια Καλύτερη συμφωνία σε σχέση με αυτά που κρίθηκε να ψηφίσει ο πολίτης στο Δημοψήφισμα
  • Δεν πήραμε εντολή να βγάλουμε Ελλάδα από ευρωζώνη
  • Εγώ δεν θα γίνω νέο Παπαδήμος εδώ που ήρθαμε ήρθαμε όλοι μαζί η θα συνεχίσουμε ή θα φύγουμε όλοι μαζί…
  •      http://www.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου