Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

ΈΣΚΙΣΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΤΑΞΕ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ O ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ! «O ΣΟΥΛΤΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΥΛΗΚΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗΣ» ΕΙΠΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ Χ.Α.! ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!ΑΓΡΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗ “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ”(ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΝΔΕΣΗ)

kasidiaris

ΤΩΡΑ στην Βουλή των Ελλήνων  η κοινή συνεδρίαση των τεσσάρων αρμόδιων Επιτροπών για τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου με τις επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.

Η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής για τα νομοσχέδια που εισάγονται με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος δεν μπορεί να ξεπεράσει τις 10 ώρες.
Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στις Επιτροπές το κατεπείγον του ν/σ για τα προαπαιτούμεναΗλίας Παναγιώταρος: Είστε ψεύτες και πολιτικοί απατεώνες – Πετάξατε το δημοψήφισμα στα σκουπίδια
«Η κυβέρνηση δέχθηκε τον συμβιβασμό Σαπέν, ανάμεσα στη λαϊκή ετυμηγορία και τους ευρωπαϊκούς κανόνες», ανέφερε μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, όπου συνεδριάζουν ταυτόχρονα οι τέσσερις επιτροπές για το νομοσχέδιο για τη συμφωνία με τους δανειστές.
«Πρέπει να σας πω ότι αυτός ο έντιμος συμβιβασμός δεν ήταν καλοδεχούμενος από όλους», είπε ο κ. Τσακαλώτος, ενώ επεσήμανε ότι: «Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να περάσουμε όλα τα μέτρα αναδιανομής που θέλαμε».
Για το κείμενο της συμφωνίας είπε πως: «Υπάρχουν νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις, με αμφίβολη αναπτυξιακή ροπή» και πρόσθεσε: «Η ελληνική κυβέρνηση δέχτηκε από την πρώτη στιγμή τον συμβιβασμό. Ποτέ δε θριαμβολογήσαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε όλα».
Τόνισε ακόμη ότι για το χρέος, έχουμε μια υπόσχεση πολύ πιο ισχυρή από εκείνη του 2012. «Έχουμε μια υπόσχεση για το χρέος του 2022, πριν από λίγους μήνες δεν υπήρχε καμία τέτοια υπόσχεση», επεσήμανε.
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Κανένα κοινοβούλιο δεν μπορεί να νομοθετεί υπό τέτοιες ασφυκτικές προθεσμίες
Η Βουλή δεν πρέπει να αποδεχθεί τον εκβιασμό που απευθύνεται στην κυβέρνηση, δεν πρέπει να ολοκληρώσει τον εκβιασμό, τόνισε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπώνε, στις οποίες εισήχθη το πρωί ως κατεπείγον το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.
Κάνενα κοινοβούλιο δεν μπορεί να νομοθετεί υπό τέτοιες ασφυκτικές προθεσμίες, σημείωσε η Πρόεδρος της Βουλής επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει προηγούμενο τόσο σύντομης εισαγωγής και ψήφισης.
Μητρόπουλος: Η κοινωνία δεν θέλει τη ρήξη
Περιμένω να μου ανατεθούν καθήκοντα, σε περίπτωση που η πρόεδρος δεν θα ανέβει στην έδρα, τόνισε ο αντριπρόεδρος της Βουλής Αλ. Μητρόπουλος  και επισήμανε ότι επιβάλλεται άμεσα ανασχηματισμός του υπουργικού συμβουλίου
Ντ. Μπακογιάννη: Οι βουλευτές έχουν προσωπική εύθυνη απέναντι στον ελληνικό λαό
Ως κρισιμότερη μέρα μετά τη μεταπολίτευση χαρακτήρισε την σημερινή, η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη προσερχόμενη στη Βουλή, επισημαίνοντας ότι όλοι οι βουλευτές έχουν προσωπική εύθυνη απέναντι στον ελληνικό λαό.
Μετρούν Κουκιά..
Τα «κουκιά» μετράνε στο Μέγαρο Μαξίμου όλες τις τελευταίες ημέρες για να σχηματίσουν μία εικόνα για τις διαρροές και το ψηφιδωτό που θα διαμορφωθεί την επομένη της ψηφοφορίας στο κυβερνητικό επιτελείο και το ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Αλέξης Τσίπρας για ακόμα μία φορά υπογράμμισε στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ ότι πρωταρχικής σημασίας είναι η επαναφορά της κανονικότητας στην οικονομία και τον τραπεζικό τομέα και στη συνέχεια θα ληφθούν οι όποιες αποφάσεις για τους «αντάρτες» που θα καταψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο.
Αφετηρία πάντως στα «κιτάπια» για τις διαρροές αποτελεί η στάση που τήρησαν οι βουλευτές στη μεταμεσονύχτια ψηφοφορία του Σαββάτου, στην οποία είχαν σημειωθεί 17 διαρροές. Από αυτές δύο ήταν «όχι» από τις προερχόμενες από τη ΔΕΑ του Αντώνη Νταβανέλου, Ελένη Ψαρρέα και Ιωάννα Γαϊτάνη και οι υπόλοιπες 15 προήλθαν από βουλευτές που ψήφισαν παρών ή απείχαν. Μεταξύ αυτών ήταν και οι Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Στρατούλης, Γιάννης Βαρουφάκης, ο οποίος χαρακτήρισε χθες το κείμενο της συμφωνίας «γελοιοδέστατο» προεξοφλώντας την καταψήφιση, και Ζωή Κωνσταντοπούλου που αποτελεί το μεγάλο ερώτημα και για τη στάση που θα τηρήσει επί της διαδικασίας, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι προσανατολίζεται στο «παρών».
Σε αυτούς προστίθενται πλέον στους υπολογισμούς του κυβερνητικού επιτελείου και οι υπόλοιποι βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας και της ΚΟΕ του Ρούντι Ρινάλντι, πολλοί από τους οποίους είχαν υπογράψει επιστολή που τόνιζαν ότι ψήφισαν «ναι» αλλά θα κρατούσαν άλλη στάση όταν τα μέτρα έρχονταν στη Βουλή, σε μία προσπάθεια να πιέσουν τον πρωθυπουργό. Την εν λόγω επιστολή είχαν υπογράψει οι κ.κ. Λίτσα Αμανατίδου, ο Κώστας Δελημήτρος, ο Κώστας Ήσυχος, ο Γιάννης Ζερδελής, ο Ζήσης Ζάννας , Ηλίας Ιωαννίδης, ο Ηλίας Καματερός, ο Μιχάλης Κριτσωτάκης, ο Θωμάς Κώτσιας, Ευγενία Ουζουνίδου, ο Αθανάσιος Πετράκος, ο Στέφανος Σαμοΐλης, Αλεξάνδρα Τσανάκα, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, η οποία τόνισε ότι θα ψηφίσει «όχι» και θα κρατήσει την έδρα της και ο Νίκος Χουντής, ο οποίος παραιτήθηκε για να αντικαταστήσει τον Μανώλη Γλέζο στο Ευρωκοινοβούλιο.              http://www.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου