Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟ ΘΡΙΛΕΡ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ…

Νέα συνάντηση στις Βρυξέλλες
Νέα σύνοδος σε υψηλό επίπεδο πρόκειται να πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες στις Βρυξέλλες για να βρεθεί συμφωνία για την αποδέσμευση της οικονομικής βοήθειας προς την Αθήνα, όπως επιβεβαιώνουν αρκετές ευρωπαϊκές πηγές.
Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι εκτός από Τσίπρα-Γιούνκερ-Ντάισελμπλουμ ίσως συμμετέχουν και άλλοι αξιωματούχοι όπως ο Μ.Ντράγκι.
Στην συνάντηση θα είναι και πάλι παρών ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Νταϊσελμπλουμ.
Η στάση κορυφαίων του ΣΥΡΙΖΑ
«Επαίσχυντο, εξευτελιστικό και ταπεινωτικό για το λαό και την πατρίδα» χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης το πακετό προτάσεων των δανειστών για την Ελλάδα.
Για το ίδιο θέμα, η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι «βρίσκονται προ των ευθυνών τους εκείνοι που υπαγόρευσαν τις λύσεις και δεν είναι άλλοι, από τους τρεις θεσμούς και τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Όπως επίσης βρίσκονται προ των ευθυνών τους και εκείνοι που επιμένουν σε ένα πρόγραμμα, που αφενός καταλύει τη δημοκρατία, αφετέρου εξουθενώνει και εξανδραποδίζει την κοινωνία».
Όπως είπε, αυτό που πρέπει να γίνει απολύτως αισθητό, είναι ότι τέτοιου είδους πολιτικές δεν είναι ανεκτές, όχι απλώς μόνο από την ελληνική κυβέρνηση, την ελληνική Βουλή και την ελληνική κοινωνία, αλλά και από τη διεθνή κοινότητα, όπως αυτή εκπροσωπείται στο πλέον οικουμενικό επίπεδο που είναι ο ΟΗΕ, ανάφερε η κ. Κωνσταντοπούλου.
Ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης ενημέρωσε τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και σύμφωνα με πληροφορίες είπε ότι το κείμενο των δανειστών είναι απαράδεκτο και δεν θα μπορούσε να γίνει δεκτό.
Είπε ακόμα ότι το μόνο ρεαλιστικό κείμενο είναι η ελληνική πρόταση και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν θα συναινέσει σε μέτρα που θα επιβαρύνουν τα λαϊκά στρώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου