Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Σαουδάραβας αξιωματούχος αποκαλύπτει μυστικό σχέδιο για τη δημιουργία του «Μεγάλου Κουρδιστάν»

Μία ακόμη πληροφορία ενός  Σαουδάραβα αυτήν την φορά συμβούλου, και πρέσβη της χώρας , «επιβεβαιώνει» το  μυστικό σχέδιο που υλοποιείται εδώ...
Μία ακόμη πληροφορία ενός  Σαουδάραβα αυτήν την φορά συμβούλου, και πρέσβη της χώρας , «επιβεβαιώνει» το  μυστικό σχέδιο που υλοποιείται εδώ και πολύ καιρό, για την δημιουργία του αποκαλούμενου «Μεγάλου Κουρδιστάν».
Ο Anwar Eshki, ο  οποίος είχε χρηματίσει πρώην σύμβουλος του Σαουδάραβα πρίγκιπα Bandar bin Sultan ( διαδόχου του θρόνου) , αλλά και  πρέσβης  στις ΗΠΑ, αποκάλυψε ένα μυστικό σχέδιο για το μέλλον της Μέσης Ανατολής, που αφορά την  ίδρυση του «Μεγάλου Κουρδιστάν». Το «κράτος» αυτό θα αποτελείται από τουρκικά, Ιρανικά , και ιρακινά  εδάφη, και θα  έχει μόνιμη συνθήκη  ειρήνης με το Ισραήλ. Αυτά δήλωσε  κατά τη διάρκεια της ομιλία του ο Eshki, σε συνέδριο του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων (CFR), στην Ουάσιγκτον, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα dailysabah.com.
Ο Eshki δήλωσε συγκεκριμένα ότι : «Στόχος μας είναι να φτάσουμε σε μία κατάσταση μόνιμης ειρήνης μεταξύ  του Ισραήλ και των Αράβων». Και συνέχισε: «Προωθείται υπογείως η  δημιουργία του «Μεγάλου Κουρδιστάν», προκειμένου να περιοριστούν οι ιρανικές, τουρκικές, συριακές  και ιρακινές φιλοδοξίες στην περιοχή. Το νέο κράτος θα « αρπάξει»  το ένα τρίτο των εδαφών  από κάθε μία από αυτές τις  χώρες», κατέληξε ο ίδιος.
Δηλαδή σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, η απόφαση για την δημιουργία του Κουρδιστάν είναι ειλημμένη εδώ και πολλά χρόνια, και τώρα απλά βλέπουμε το « στάδιο» της υλοποίησης της. Εμάς σαν Ελλάδα μας ενδιαφέρει το γεγονός ότι η Τουρκία θα διαλυθεί σε « πολλά κομμάτια».  Πρόκειται για μία περίοδο άκρως επικίνδυνη, κατά την οποία οι εντάσεις ακόμα και οι πολεμικές διενέξεις μεταξύ «υμών» και των Τούρκων θα είναι κάτι παραπάνω από σίγουρες. Η Τουρκία θα διαμελιστεί σε τρία ή  τέσσερα « κομμάτια», διότι οι ηγεμονικές φιλοδοξίες της ενοχλούν όλες τις υπερδυνάμεις( Ρωσία -ΗΠΑ) , ακόμη και την Κίνα. Μην ξεχνάμε τους Ουιγούρους Τούρκους στην δυτική Κίνα.  Άλλωστε ο Τούρκος Πρόεδρος εμφανίζει τον εαυτό του ως « προστάτη» των απανταχού Τούρκων ( Πολωνία, Ουκρανία, Κριμαία, Κίνα, Ελλάδα, Βοσνία, Βουλγαρία  κά) , αποκαλώντας τους ως « αδέλφια».
Οι παρατηρήσεις του Eshki, υλοποιήθηκαν  σε ένα συνέδριο με τίτλο «Περιφερειακές Προκλήσεις και Ευκαιρίες, από τη Σαουδική Αραβία έως  το Ισραήλ», που πραγματοποιήθηκε από το γεωπολιτικό ινστιτούτο CFR. Το Ισραήλ εκπροσωπήθηκε από τον ισραηλινό διπλωμάτη Dore Gold, ο οποίος διορίστηκε ως Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ από την κυβέρνηση Νετανιάχου  τον Μάιο 2015.
Η συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων με την συμμετοχή ισραηλινών και Σαουδαράβων πολιτικών , ασχολήθηκε επισταμένα με το μέλλον της Μέσης Ανατολής και το ιρανικό ζήτημα , στην Ουάσιγκτον στις 4 Ιουνίου. Ο Σαουδάραβας πρώην αξιωματούχος Anwar Eshki εργάζεται σήμερα ως επικεφαλής του Κέντρου  στρατηγικών μελετών για την Μέση Ανατολή στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.
Από ότι λοιπόν διαφαίνεται είμαστε πολύ κοντά σε αυτά που προστατεύτηκαν εδώ και εκατοντάδες χρόνια. !



http://www.p

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου