Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

ΕΚΤΚΑΤΟ! Κινητοποιείται ο βουλγαρικός στρατός στα σύνορα με την ΠΓΔΜ

bulgarian-army
Πριν από λίγο σύμφωνα με τον  ρωσικό τύπο, βουλγαρικές στρατιωτικές δυνάμεις κινητοποιήθηκαν στα σύνορα με τα Σκόπια. Η πληροφορία θεωρείται…
Πριν από λίγο σύμφωνα με τον  ρωσικό τύπο, βουλγαρικές στρατιωτικές δυνάμεις κινητοποιήθηκαν στα σύνορα με τα Σκόπια. Η πληροφορία θεωρείται έγκυρη και προέρχεται από πηγές που πρόσκεινται στις βουλγαρικές στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών .
Η Σερβία έστειλε στρατό,  η Βουλγαρία έστειλε στρατό , μόνο η πατρίδα μας  δεν έχει στείλει ακόμη δυνάμεις.  Προφανώς υπάρχουν σαφείς πληροφορίες για μεγάλες αναταραχές στην  ΠΓΔΜ.
Η πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στην πόλη  του Κουμάνοβο  στην ΠΓΔΜ, έχει δημιουργήσει ένταση στην Βουλγαρία, η οποία αποφάσισε  να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορά της με την ΠΓΔΜ,   για να βοηθήσει την Αστυνομία Συνόρων  στην  διακοπή της ενδεχόμενης εισροής προσφύγων στη χώρα.!!
Υπάρχουν πληροφορίες στην βουλγαρική υπηρεσία πληροφοριών  ότι ανάμεσα στους λαθρομετανάστες υπάρχουν τρομοκράτες ( δεν διευκρινίζεται ένα μιλάμε για Τζιχαντιστές ή για άνδρες του  UCK).
Η Βουλγαρία στέλνει δυνάμεις των ενόπλων δυνάμεων  στα σύνορα με την πΓΔΜ, μετά την τρομοκρατική επίθεση στην πόλη Κουμάνοβο, αναφέρει η πληροφορία
«Ο στρατός είναι στα σύνορα, σε κομβικά σε σημεία , σε περίπτωση που η κατάσταση επιδεινωθεί στην ΠΓΔΜ» δήλωσε ο  Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ.
Η περιοχή των Βαλκανίων « αναθερμαίνεται» αιφνιδιαστικά κάτι το οποίο εγείρει ανησυχίες γενικώς από όλες τις χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος.  
«Παρακολουθούμε τα γεγονότα στην ΠΓΔΜ  με ανησυχία. Δεν υπάρχουν Βούλγαροι πολίτες εκεί. Εκτός από την δήλωση και την θέση του Υπουργείου Εξωτερικών, χθες υπήρξε μια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας», προσθέτοντας ότι την 17η Μαΐου θα είναι μια ημερομηνία κλειδί για τα Σκόπια , λόγω της  προσχεδιασμένης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των Αλβανών που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα.
Το Υπουργείο Άμυνας της Βουλγαρίας έσπευσε να διευκρινίσει τη δήλωση του πρωθυπουργού, λέγοντας απαντώντας σε ερωτήσεις από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι,  ο στρατός έχει  αποσταλεί, προκειμένου να σταματήσει μια πιθανή εισροή προσφύγων, και τονίζοντας ότι η κίνηση δεν σημαίνει ανάπτυξη σε πλήρη κλίμακα των ενόπλων μονάδων μάχης με  στρατιωτικά όπλα.
Αυτά όμως είναι στάχτη στα μάτια σύμφωνα με ανάλυση διότι και ο σερβικός στρατός ευρίσκεται σε ετοιμότητα διότι διαθέτει πληροφορίες για μεγάλες αναταραχές στην ΠΓΔΜ έχοντας στην κοιλάδα του Πρέσεβο χιλιάδες αντάρτες του UCK.
Ο Βούλγαρος υπουργός Άμυνας Νικολάι Nenchev τόνισε ότι το τραγικό συμβάν στην ΠΓΔΜ  δεν αποτελεί άμεση απειλή για τη Βουλγαρία. Δεν αποτελεί άμεση απειλή αλλά έμμεση απειλή ,  λέμε εμείς.
« Σε αυτό το στάδιο, δεν υπάρχει άμεση απειλή για την Βουλγαρία που να προκύπτει από την τελευταία γεγονότα στην ΠΓΔΜ . Παίρνω πληροφορίες από την  Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών. Εάν είναι απαραίτητο, είμαστε έτοιμοι να επέμβουμε για   να παρέχουμε  πλήρη συνεργασία  στα βουλγαρικά σύνορα», δήλωσε  ο ίδιος .
Ωστόσο, οι βουλγαρικές αρχές εκφράζουν ανησυχίες σχετικά αναταραχή και μια πιθανή ανθρωπιστική κρίση στην ΠΓΔΜ , μια χώρα όπου η εθνική Αλβανική μειονότητα αποτελεί περισσότερο από το 30 τοις εκατό του πληθυσμού.
Η ειρήνη στα Σκόπια ευρίσκεται στην ίδια ακριβώς περίοδο   που ήταν και το 2001, όταν ξέσπασε  ο εμφύλιος στην χώρα .   
Οι Βούλγαροι πάντα θεωρούν τα Σκόπια ως  ένα  αδελφικό  έθνος και εκφράζουν  την βαθιά ανησυχία τους σχετικά με την συνεχιζόμενη κρίση.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης της Βουλγαρίας, Ιδιαίτερα το  εθνικιστικό Πατριωτικό Μέτωπο, το Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα και το Κίνημα για τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες, κάλεσε την ΕΕ,  να εφαρμόσει  αποτελεσματικά μέτρα για να σταματήσει η εθνοτική σύγκρουση, επιβεβαιώνοντας την πολιτική της διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και λαμβάνοντας υπόψη συγκεκριμένα τις  προοπτικές για την ευρωπαϊκή ένταξη της πΓΔΜ.
Ωστόσο, η απόφαση της  Ελλάδος, λένε οι εθνικιστές Βούλγαροι να εμποδίσει τις συνομιλίες για  ένταξη της πΓΔΜ στην ΕΕ εξακολουθούν  να αποτελούν  εμπόδιο,  στο δρόμο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της πΓΔΜ. Η Αθήνα απαίτησε από την  πΓΔΜ να  αλλάξει το όνομά της, το οποίο συμπίπτει με το όνομα της βόρειας ελληνικής επαρχίας, καταλήγει το δημοσίευμα. .
Το « κεφάλι τους» οι Σκοπιανοί θα το «φάνε μόνοι τους», με αυτά που κάνουν και λένε τόσα χρόνια , όσο γα τους Βούλγαρους εθνικιστές , τους υπενθυμίζουμε ότι η ανατολική Ρωμυλία είναι ελληνικό κομμάτι στο οποίο κατοικούσαν Έλληνες από αρχαιοτάτων χρόνων.  Αυτά για να μην ξεχνιόμαστε με όλους τους γείτονες.    http:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου