Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Σκηνικό «Μικρασιατικής Υποχώρησης» στήνουν για το ελληνικό στρατό από το Newsweek

Το απόλυτο σκηνικό παράδοσης της Ελλάδος στήνεται από ξένα περιοδικά της εμβέλειας ενός   Newsweek, σε συνεργασία με «ειδικούς» , που βγάζουν «αυθόρμητα συμπεράσματα» και απόψεις. Εμείς απλά απαντάμε ήρεμα και αποφασιστικά « Ας κοπιάσουν όσοι θέλουν»…..
«Η Ελλάδα δεν μπορεί πλέον να υπερασπιστεί τον εαυτό της κατά μια πιθανής τουρκικής στρατιωτικής επίθεσης, επειδή τα οικονομικά δεινά έχουν  αποδυναμώσει τις ένοπλες δυνάμεις της. Πολλές αναφορές έχουν ανακύψει για  τουρκικές φρεγάτες που εισέρχονται στα ελληνικά χωρικά ύδατα, αναφέρει το διεθνές περιοδικό Newsweek , σύμφωνα με τις δικές του πηγές.
Μιλώντας αποκλειστικά στο περιοδικό Newsweek, ο καθηγητής Κώστας Κολιόπουλος, ένας «αμυντικός εμπειρογνώμονας» στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στην Αθήνα λέει: «Η Τουρκία είναι ο λόγος που έχουμε πολύ μεγάλες ένοπλες δυνάμεις. Και τώρα η Τουρκία έχει ανιχνεύσει μια αλλαγή στην ισορροπία δυνάμεων. Υπάρχει μία αύξηση των   τουρκικών δραστηριοτήτων  στο Αιγαίο σε μια υπολογισμένη προσπάθεια να μας φθείρει».
Οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της  Ελλάδος υπήρξαν τεταμένες για δεκαετίες, χάρη στην διχοτόμηση της Κύπρου και της συνεχιζόμενης διαμάχης για την κυριαρχία της περιοχής του Αιγαίου, η οποία χωρίζει τις δύο χώρες. Κάθε χρόνο, η Ελλάδα αναφέρει  εκατοντάδες  «εισβολές» και παραβιάσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών και πολεμικών πλοίων στον εθνικό εναέριο και θαλάσσιο χώρος της  , υποστηρίζοντας ότι είναι αναγκασμένη να απογειώνει πολεμικά αεροσκάφη  ή να στέλνει  πολεμικά της πλοία για να τους αναχαιτίσει.
Από τις 31 ημέρες του Μαρτίου , μόνο τις 10 δεν «εισήλθαν» απρόσκλητα τουρκικά αεροσκάφη στον  Ελληνικό εναέριο χώρο. Στις 20 Μαρτίου, μάλιστα  12 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο όχι λιγότερο από 38 φορές. «Ελληνικά  μαχητικά αεροσκάφη  ακολούθησαν τα τουρκικά αναχαιτίζοντας τα», αναφέρει η  έκθεση του Ελληνικού Γενικού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας .
Στοιχεία από το Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών της Στοκχόλμης για την Ειρήνη (SIPRI) δείχνουν ότι πέρυσι η Ελλάδα δαπάνησε € 4 δισ για την άμυνα, κάτι που αποτελεί περίπου το 2,5% του ΑΕΠ της χώρας. Σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αυτό είναι ένα πολύ υψηλό ποσοστό. «Η Ελλάδα έχει υπογράψει αρκετές πολύ μεγάλες αμυντικές συμφωνίες τα τελευταία χρόνια, μεταξύ των οποίων μία, αξίας  € 1,7 δις για 175  γερμανικά άρματα μάχης  Leopard 2 HEL», εξηγεί ο Sam Perlo-Freeman , επικεφαλής της Στρατιωτικής επιτροπής για αμυντικές δαπάνες του ινστιτούτου για τους διεθνείς εξοπλισμούς SIPRI . «Μπορεί κανείς να ρωτήσει πόσο απαραίτητες ήταν  οι αγορές αυτές  πραγματικά. Ο Καθηγητής Κολιόπουλος, ο οποίος διατηρεί στενούς δεσμούς με τον ελληνικό στρατό, λέει ότι ενώ οι περικοπές της κυβέρνησης στους μισθούς των στρατιωτικών  επηρέασαν το ηθικό των ενόπλων δυνάμεων », το μεγαλύτερο πρόβλημα παραμένει  η μαχητική ικανότητα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων  λόγω έλλειψης καυσίμων .
Η Τουρκία το γνωρίζει αυτό πολύ καλά  και  συνεχίζει να ΠΡΟΚΑΛΕΙ στον  ελληνικό εναέριο χώρο και στα ελληνικά χωρικά ύδατα, αναγκάζοντας την Ελλάδα να ανταποκριθεί. Αλλά χωρίς καύσιμα ή  την σωστή συντήρηση ο στρατιωτικός εξοπλισμός απαξιώνεται , η Ελλάδα σε λίγο δεν θα είναι σε θέση να «τρομάξει» την Τουρκία .
Η Ελλάδα επίσης θα μπορούσε να μειώσει το στρατιωτικό ανθρώπινο δυναμικό της, «διώχνοντας μεγάλο αριθμό  εκπαιδευμένων στρατιωτικών , αλλά σε μια χώρα με 50% ανεργία στους νέους αυτό δεν θα μπορούσε να είναι μια καλή ιδέα», δηλώνει  ο Perlo-Freeman. Η κυβέρνηση επιθυμεί επίσης να διατηρήσει τις ένοπλες δυνάμεις σε πολύ καλή κατάσταση .
«Θα ήθελα να βρείτε ένα ανώτερο αξιωματούχο  του ΣΥΡΙΖΑ, που να  συμπαθεί αλλά και να αισθάνεται  άνετα με τον [υπουργό Άμυνας της Δεξιάς, ] Πάνο Καμμένο», δηλώνει με σκεπτικισμό  ο Perlo-Freeman. Ο Καμμένος ο οποίος μετά την ανάληψη των καθηκόντων του τον Ιανουάριο,  πέταξε πάνω από την βραχονησίδα Ίμια ( που αμφισβητείται από την Τουρκία , ενώ η Ελλάδα την θεωρεί ελληνική) , προκαλώντας τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη στο Αιγαίο πέλαγος, καταλήγει το δημοσίευμα του Newsweek .!!!
commando
Σύμφωνα με ανάλυση στο pentpostagma.gr,το άρθρο στην ουσία είναι μια ανοικτή «πρόσκληση» των Τούρκων στο Αιγαίο. Επίσης το άρθρο αυτό   δεν είναι μόνο ύποπτο και κατευθυνόμενο αλλά και κατάπτυστο. Η ουσία όμως είναι ότι από «πίσω» από τα γραφόμενα πιθανότατα υποκρύπτονται άνομα και επικίνδυνα σχέδια  για την Πατρίδα μας τόσο στο Αιγαίο Πέλαγος , όσο και στην δυτική Θράκη. Οι Τούρκοι αν και αυτοί διέρχονται μια σοβαρή οικονομική κρίση τους τελευταίους μήνες, θεωρώντας τους εαυτούς τους «δυνατούς» θα προβούν στο απονενοημένο. «Την συνέχεια των γεγονότων» μετά από μια τέτοια πιθανή τουρκική επίθεση, «μας την έδωσαν οι Άγιοι πατέρες της εκκλησίας».                        http://www

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου