Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

ΕΠΕΣΕ ΜΑΧΟΜΕΝΟΣ ΠΙΣΤΟΣ ΣΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΥΛΗΣ «Αντίο» με τιμές στον Έλληνα που σκοτώθηκε στη μάχη κατά των ισλαμιστών (βίντεο, εικόνες)

Η σορός του πρώην πεζοναύτη Κωνσταντίνου Έρκ Σκάρφιλντ που σκοτώθηκε, πολεμώντας στο πλευρό των κουρδικών δυνάμεων κατά του Ισλαμικού Κράτους, έφτασε στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ και έγινε δεκτή με επευφημίες και τιμές από εκατοντάδες Κούρδους.
Ο 25χρονος από το Μπάνσλεϋ του Νότιου Γιορσάιρ έγινε ο πρώτος Βρετανός-Έλληνας που έχασε τη ζωή του στη μάχη κατά των εξτρεμιστών Σουνιτών της Συρίας.
Αν και το αίμα του ήταν 50% ελληνικό ήταν αρκετόγια να τον "εμποτίσει" με τον ηρωϊσμό των Προγόνων, και τη Θέληση να πολεμά το άδικο.
Έπεσε νεκρός από πυρά όλμων ενώ βρισκόταν στην πρώτη γραμμή του μετώπου με τις κουρδικές δυνάμεις στο χωριό Τελ Κουζελά της Συρίας.
Εκατοντάδες Κούρδοι υποδέχτηκαν τη σορό του με επευφημίες: «Μάρτυρα» και «ήρωα» τον αποκαλούσε το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ, ραίνοντας με λουλούδια το φέρετρό του.
koyrdoi 4
ellhnas
Ο Κώστας, όπως διευκρίνισε η μητέρα του, δεν ήταν μισθοφόρος ή επαγγελματίας στρατιωτικός. Έχοντας υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία στην Ελλάδα, εγκατέλειψε μία καλοπληρωμένη δουλειά και μία άνετη ζωή για να καταταγεί στο πλευρό των Κούρδων και να πολεμήσει κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου