Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

"ΛΥΣΣΑΞΑΝ" ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΣΤΑ ΙΜΙΑ Ίμια: H τουρκική Ακτοφυλακή επιχειρεί να εμβολίσει σκάφη της ΕΛΑΚΤ-ΛΣ [vid]

Πλοία της τουρκικής ακτοφυλακής επιχειρούν να εμβολίσουν σκάφη του ελληνικού Λιμενικού στα Ίμια τη στιγμή που το ελικόπτερο NH-90 με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ίπταντο στην περιοχή προκειμένου ο Πάνος Καμμένος να αποτίσει φόρο τιμής στους πεσόντες ρίχνοντας στη θάλασσα ένα στεφάνι. 
 
Στα βίντεο-ντοκουμέντο που ελήφθησαν από την τουρκική κρατική τηλεόραση φαίνεται ξεκάθαρα πώς το σκηνικό ήταν απόλυτα στημένο προκειμένου η Άγκυρα να προκαλέσει «θερμό επεισόδιο», νέα Ίμια ή να παρουσιάσει πώς η Τουρκία ασκεί κυριαρχία στη περιοχή στέλνοντας σκάφη της να κάνουν βόλτες κοντά στις ακτές και αεροσκάφη της να πετούν πάνω από τις βραχονησίδες.
 
Η αποφασιστικότητα όμως με την οποία χειρίστηκε την υπόθεση ο Πάνος Καμμένος και οι Ένοπλες Δυνάμεις εξουδετέρωσαν την τουρκική «παγίδα» και για πρώτη φορά μετά από 19 χρόνια η πατρίδα έκανε το καθήκον της στη μνήμη των νεκρών της κρίσης του Ιανουαρίου του 1996, στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα πώς δεν πρόκειται να απεμπολίσει κυριαρχικά της δικαιώματα.
 
Πέραν της τουρκικής πρόκλησης στον αέρα, με ένα ζευγάρι μαχητικών F-16 να παραβιάζουν τον εθνικό εναέριο χώρο και να σημειώνουν υπέρπτηση πάνω από τα Ίμια και την Καλόλημνο τη στιγμή που προσέγγιζε το σημείο το ελικόπτερο που μετέφερε τον Πάνο Καμμένο και τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη φαίνεται ξεκάθαρα από τα βίντεο οι προκλήσεις των Τούρκων και στη θάλασσα.
 
Επτά σκάφη της Ακτοφυλακής έστειλαν οι Τούρκοι στα Ίμια κάνοντας «τσαμπουκά» στα σκάφη του Λιμενικού Σώματος τα οποία όπως διακρίνεται επιχειρούν μάλιστα κάποια στιγμή ακόμη και να τα εμβολίσουν παραβιάζοντας εμφανώς τα ελληνικά χωρικά ύδατα και πλησιάζοντας πολύ κοντά στις ακτές των Ιμίων.
 
Οι Τούρκοι συνεχίζουν να προκαλούν με επικίνδυνους ελιγμούς που αποδεικνύουν επιθετική διάθεση απέναντι στα τρία σκάφη του ελληνικού Λιμενικού Σώματος και κατά τη διάρκεια που ο Πάνος Καμμένος ρίχνει το στεφάνι στο σημείο της πτώσης του ελικοπτέρου τον Ιανουάριο του 1996.
 
Το ίδιο έκαναν και τα τουρκικά μαχητικά όταν έσπευσαν στο σημείο αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας. Δυστυχώς όμως δεν αποφεύχθη η υπέρπτηση πάνω από τα Ίμια, αλλά πέρασε το μήνυμα δια της παρουσίας του Πάνου Καμμένου στην περιοχή και την απόθεσης στεφάνου πώς η Ελλάδα δεν είναι διατεθειμένη να εκχωρήσει σπιθαμή από τα κυριαρχικά της δικαιώματα.
 
Σε αντίθεση λοιπόν με το τι συνέβαινε μέχρι σήμερα, η κυβέρνηση και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είναι αποφασισμένοι να προασπίσουν τα εθνικά συμφέροντα και να μην υποκύψουν στους τουρκικούς «τσαμπουκάδες». 
 
Δείτε τα βίντεο:   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου