Τρίτη 6 Μαΐου 2014

H Πολεμική Αεροπορία με εντολή Βενιζέλου θα βομβαρδίσει εικονικά το ... Καλίνιγκραντ και συστοιχίες S-300P

Η αποκάλυψη του defencenet.gr την περασμένη Παρασκευή περί της συμμετοχής της Πολεμικής Αεροπορίας σε άσκηση του ΝΑΤΟ απέναντι την ρωσική Αεροπορία στην Βαλτική Θάλασσα, επιβεβαιώθηκε πριν λίγο με επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΑ.
Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση της Αεροπορίας όπου επιβεβαιώνει ότι θα εκτελεστούν κοινές επιχειρήσεις "σε ενοποιημένο εναέριο και χερσαίο χώρο (Joint airspace/battlefield environment)" στην περιοχή της Βαλτικής απέναντι στις ρωσικές Μοίρες που την ίδια ακριβώς περίοδο θα ασκούνται στο ρωσικό έδαφος αλλά και στην Βαλτική σε μία μεγάλη δική τους άσκηση της νεοσυσταθείσας 15ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας με δεκάδες επιθετικά ελικόπτερα Mi-28 και Ka-52 Alligator σε ασκήσεις στη Βαλτική, υπό την κάλυψη μαχητικών Su-30MK και Su-27SM
"Η Πολεμική Αεροπορία πρόκειται να συμμετάσχει στην πολυεθνική Άσκηση «Joint Air Warfare Tactical Exercise 2014» (JAWTEX 2014), η οποία διοργανώνεται από τη γερμανική Πολεμική Αεροπορία, από την Πέμπτη 8 έως και την Παρασκευή 23 Μαΐου 2014, με τέσσερα (4) αεροσκάφη F-16 Block 52+ και σαράντα έξι (46) άτομα προσωπικό (14 Ιπτάμενοι, 31 Τεχνικοί και 1 Αξιωματικός Πληροφοριών) της 343 Μοίρας.
          -Η άσκηση προγραμματίζεται να διεξαχθεί στην Ο.Δ. Γερμανίας και στη Βόρεια Θάλασσα, με συμμετοχή αεροπορικών δυνάμεων από δεκαέξι (16) συμμαχικές χώρες.
          -Σκοπός της άσκησης είναι η εξάσκηση των συμμετεχόντων στον σχεδιασμό και στη διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων σε ενοποιημένο εναέριο και χερσαίο χώρο (Joint airspace/battlefield environment)".
H NATOϊκή πολυεθνική άσκηση θα διεξαχθεί από 8 έως 23 Μαΐου στην περιοχή του Schleswig της βόρειας Γερμανίας, στα σύνορα με τη Δανία και στην περιοχή της Βαλτικής Θάλασσας.
Για την συμμετοχή στην άσκηση το ΓΕΑ έθεσε επικαιροποιημένο ερώτημα δεδομένων των συνθηκών στην Ουκρανία για την σκοπιμότητα συμμετοχής στο υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο με απόφαση του ΥΠΕΞ Ε.Βενιζέλου έδωσε το "πράσινο φως". Αλλωστε τον Σεπτέμβριο δεν είχε γίνει γνωστή η ακριβή τοποθεσία της άσκησηςπλην του γεγονότος ότι θα γινόταν στην Γερμανία.
Η άσκηση είχε προγραμματιστεί τον Σεπτέμβριο του 2013, αλλά λόγω της αλλαγής των γεωστρατηγικών δεδομένων και της έντασης που επικρατεί, αρκετά στελέχη της ΠΑ ήταν διστακτικά για την ελληνική συμμετοχή, αλλά ο Ε.Βενιζέλος επέμεινε.
Στην «JAWTEX 2014» (Joint Air Warfare Tactical Exercise) θα συμμετάσχουν 16 συνολικά χώρες της Συμμαχίας με αεροπορικές κυρίως δυνάμεις, καθώς επίσης και δυνάμεις του Στρατού και του Ναυτικού.
Στην άσκηση «JAWTEX 2014» θα συμμετάσχουν περισσότερα από 110 μαχητικά αεροσκάφη, ανάμεσα τους γερμανικά Eurofighter, F-16 των ΗΠΑ που έχουν μετασταθμεύσει στις χώρες στα σύνορα με τη Ρωσία και βέβαια τα τέσσερα F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας για να υπερασπιστούν την Μέρκελ από τυχόν επίθεση της Ρωσίας!
Στην άσκηση θα συμμετάσχουν τα AWACS E-3A Sentry. Μέσα στο σενάριο της άσκησης πριλαμβάνονται κοινές αεροπορικές επιχειρήσεις προσβολής στόχων εδάφους στην περιοχή του Καλίνινγκραντ και ειδικότερα πυροβολαρχιών με τακτικά βαλλιστικά βλήματα Iskanter-M, προσβολές ρωσικών σκαφών επιφανείας, προστολές DEAD και SEAD για την καταστροφή ρωσικων αντιαεροπορικών πυροβολαρχιών στις είδιες περιοχές, αποστολές CAS για την υποστήριξη χερσαίων ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων, φυσικά αποστολές αναχαίτισης και καταστροφής ρωσικών μαχητικών κλπ.  
Δεν είναι η πρώτη φορά που ελληνικές δυνάμεις στρέφονται κατά των Ρώσων, αλλά είναι η πρώτη φορά από την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ρωσία στρεφόμαστε κατά ενός ορθόδοξου κράτους.
Πρακτικά έχουμε μία ουκρανική εκστρατεία όπως το 1919 σε δεύτερη έκδοση:
Στην ουκρανική εκστρατεία του οι πρώτοι Ελληνες στρατιώτες άρχισαν να αποβιβάζονται στην Οδησσό στις 7Ιανουαρίου και στο επόμενο διάστημα το εκστρατευτικό σώμα έφτασε τους 23.551 άνδρες.
Οι ελληνικές δυνάμεις τέθηκαν αμέσως υπό τη διοίκηση της Α' Συμμαχικής ομάδας μεραρχιών, δυνάμεως 70.000 ανδρών, την οποία διοικούσε ο γάλλος στρατηγός Ντ' Ανσέλμ.
Οι Έλληνες ήταν το πιο αξιόμαχο τμήμα της συμμαχικής δύναμης, καθώς οι γάλλοι στρατιώτες ήταν εμφανώς καταπονημένοι από την περιπέτεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου και πολλοί από αυτούς έβλεπαν με συμπάθεια το κομμουνιστικό καθεστώς του Λένιν. Κλήθηκαν, όμως, να συμμετάσχουν σ' έναν πόλεμο σκοπιμότητας, «αδικαιολόγητο και πρόχειρα προετοιμασμένο», σύμφωνα με μεγάλη μερίδα ιστορικών.
Εναντίον του συμμαχικού εκστρατευτικού σώματος, οι Σοβιετικοί διέθεσαν τρεις στρατιές, με δύναμη 217.000 ανδρών. Ο στρατός αυτός, αφού συνέτριψε τους τσαρικούς τον Ιανουάριο του 1919, στράφηκε στη συνέχεια κατά των Συμμάχων στην Οδησσό και την Κριμαία.
Άμεσα ανέκτησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων αν από τις πρώτες μάχες οι ελληνικές δυνάμεις διακρίθηκαν για την αυταπάρνηση και την πειθαρχία τους.
Η πρώτη μάχη με την εμπλοκή ελληνικών δυνάμεων δόθηκε στις 25 Φεβρουαρίου όταν το 1ο Σύνταγμα Πεζικού υπό τον αντισυνταγματάρχη Νικόλαο Ρόκα, απελευθέρωσε τη φρουρά της Χερσώνας, την οποία πολιορκούσε ο Κόκκινος Στρατός.
Στη συνέχεια, οι 'Ελληνες στρατιώτες έλαβαν μέρος σε πολλές μάχες, έως τις 20 Μαρτίου 1919, όταν έπειτα από απόφαση των συμμάχων δόθηκε εντολή για το τέλος της εκστρατείας και την εκκένωση της Οδησσού.
Οι ελληνικές μονάδες υποχώρησαν με υποδειγματική τάξη και παρατάχθηκαν στη δυτική όχθη του ποταμού Δνείστερου για να υπερασπίσουν την περιοχή της Βεσσαραβίας (σημερινή Μολδαβία) από τις επιθέσεις του Κόκκινου Στρατού.
Στην περιοχή της Κριμαίας παρέμεινε έως τις 14 Απριλίου 1919 το 2ο Σύνταγμα Πεζικού, όπου αντιμετώπισε αλλεπάλληλες επιθέσεις του Κόκκινου Στρατού και κατέστειλε την εξέγερση των εργατών της Σεβαστούπολης, ενισχυμένους με Γάλλους ναύτες, οι οποίοι είχαν στασιάσει και είχαν ταχθεί με το μέρος των μπολσεβίκων
Τον Ιούνιο του 1919 το Α' Σώμα Στρατού προωθήθηκε στη Σμύρνη, όπου ο ελληνικός στρατός επιχειρούσε από τον Μάιο. Οι συνολικές απώλειες του ελληνικού εκστρατευτικού σώματος στη μεσημβρινή Ρωσία ανήλθαν σε 398 νεκρούς και 657 τραυματίες.
Η επιλογή του Ελευθέριου Βενιζέλου για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην εκστρατεία της Ουκρανίας αποδείχθηκε ολέθρια για τα ελληνικά συμφέροντα. Οι Σοβιετικοί στήριξαν την κρίσιμη στιγμή τον Κεμάλ Ατατούρκ ως αντίποινα και οι ελληνικές κοινότητες της νότιας Ρωσίας, θεωρήθηκαν αμφίβολης νομιμοφροσύνης και πολλά μέλη της αναγκάσθηκαν να καταφύγουν ως πρόσφυγες στην Ελλάδα.
Τώρα που η δημοκρατική Ρωσία αποκατέστησε τα δικαιώματα εκείνων των Ελλήνων της Κριμαίας που είχαν καταπατηθεί από το κομμουνιστικό καθεστώς με δήλωση του ίδιου του ρώσου προέδρου Β.Πούτιν, η ελληνική κυβέρνηση επιμένει στα ίδια λάθη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου