Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Φωτό-ντοκουμέντα για το φιάσκο με τους S-300PMU1 - Tους έφεραν αλλά τους "έκοψαν" από την παρέλαση οι ΗΠΑ


Kαμία απάντηση δεν υπήρξε από τα Επιτελεία ή το ίδιο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για το χθεσινό φιάσκο της, προαναγγελθείσας αλλά μηδέποτε γενόμενης, παρέλασης των αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων μακρού βεληνεκούς S-300PMU1 στο Σύνταγμα στην επέτειο της εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821.
Όπως το defencenet.gr είχε αποκαλύψει με ρεπορτάζ του στις 17 Μαρτίου με προσωπική εντολή του Δ.Αβαμόπουλου και την συνηγορία του Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγού Μιχάλη Κωσταράκου, αποφάσισε "κόντρα στον άνεμο" των ημερών που φυσά σε κάποιες πολεμοχαρείς χώρες της ΕΕ και την Ουάσιγκτον να βγάλει όλα τα ρωσικά οπλικά συστήματα στην παρέλαση με κορυφαίο όλων, το κορυφαίο αντιαεροπορικό σύστημα του ΝΑΤΟ το σύστημα των αντιαεροπορικών πυραύλων S-300PMU1!
Eίναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιας επιχειρησιακής αξίας σύστημα θα παρελάσει στην πλατεία Συντάγματος.
Φαίνεται ότι όμως ότι τελικά η απόφαση "κόντρα στον άνεμο" ο άνεμος "τους πήρε και τους σήκωσε" μόλις πληροφορήθηκαν οι Αμερικανοί ότι θα είχαμε μια εικόνα "Κόκκινης Πλατείας" μεσούσης της κρίσης στην Κριμαία μεταξύ ΝΑΤΟ-Ρωσίας.
Κι έδωσαν εντολή να μην παρελάσουν τα συστήματα.
Τα οποία όμως είχαν ήδη μεταφερθεί από την Κρήτη. Και όχι απλώς είχαν ήδη μεταφερθεί από την Κρήτη, αλλά είχαν συμμετάσχει και στην δοκιμαστική παρέλαση στο αεροδρόμιο του Τατοΐου. Αδιάψευστος μάρτυς οι φωτογραφίες που καταφέραμε να βρούμε και δημοσιεύουμε από την δοκιμαστική παρέλαση στο Τατόϊ.
Συνολικά δύο οχήματα με τος χαρακτηριστικούς τετραπλούς εκτοξευτές, ένα όχημα διοίκησης και ένα όχημα ραντάρ. Μάλιστα είχαν βαφτεί για ειδικούς λόγους που κωλυόμεθα να αναφέρουμε, κόκκινοι οι κώνοι που βρίσκονται στο άνω μέρος των εκτοξευτή.
Η δοκιμαστική παρέλαση πήγε θαυμάσια, όλοι οι αξιωματικοί και τα στελέχη της Μοίρας των S-300PMU1 ήταν τόσο υπερήφανοι που θα παρέλαυναν μπροστά στον ελληνικό λαό που τόσο λαχταρούσε να δεί το υπέρτατο όπλο αντιαεροπορικής/αντιβαλλιστικής άμυνας που διαθέτει η χώρα, το καλύτερο ανάλογο σύστημα του ΝΑΤΟ.
Μέχρι που κτύπησε το τηλέφωνο στο υπουργικό γραφείο του Δ.Αβραμόπουλου (ή στο γραφείο του Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγού Μ.Κωσταράκου, εδώ οι απόψεις διίστανται) από το γνωστό κτίριο της Βασιλίσσης Σοφίας (όχι πάντως από το Μέγαρο Μουσικής) όπου δόθηκε "άκυρο".
Έτσι απλά.
Και όταν παίρνουν "Οι από πάνω" δεν χωρούν ούτε αντιλογίες ούτε διαπραγματεύσεις...
Τα κεφάλια έσκυψαν και το επόμενο τηλεφώνημα ήταν στο Τατόϊ: "Ακυροι οι S-300, επιστρέφουν Κρήτη".
Κουρελιάστηκαν ψυχολογικά τα στελέχη που υπηρετούν το σύστημα.
Αλλωστε το πιστεύουν και το αγαπούν τόσο πολύ και είναι τόσο υπερήφανοι που έχουν στα χέρια τους ένα όπλο το οποίο ούτε καν πλησιάζει τις επιδόσεις του το καλύτερο αμερικανικό όπλο του είδους. "Εχουμε να υπερηφανευόμαστε ότι είμαστε και σε κάτι καλύτεροι από τους Αμερικανούς και μας το έκοψαν" είπε στο defencenet.gr ένα από τα στελέχη που υπηρετούν στην μονάδα των συστημάτων.
Και όπως σημειώναμε στο χθεσινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα "Το ερώτημα είναι "Υπάρχει απομείωση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της Πολεμικής Αεροπορίας ή της ελληνικής αεράμυνας γενικότερα επειδή δεν παρέλασε ένα οπλικό σύστημα;". Η απάντηση θα ήταν σαφώς "Οχι" αν δεν καταδείκνυε άλλα σημαντικά πράγματα μια τέτοια απόφαση.
Όπως η έλλειψη βούλησης και το επίπεδο παρέμβασης των υπερατλαντικών "συμμάχων" ακόμα και σε τέτοια ήσσονος σημασίας θέματα.
Φαντασθείτε τι γίνεται σε ζητήματα που αφορούν τον σκληρό πυρήνα της εθνικής άμυνας όταν δεχόμαστε και "σκύβουμε το κεφάλι" ακόμα και στο τι θα παρέλασει και αν θα "κακoκαρδιστούν" οι Αμερικανοί ή οι Βρετανοί επειδή η Μόσχα τους "πήρε τα σώβρακα" στην Ουκρανία.
Ας σκεφθούμε τι θα μπορούσε να συμβεί αν χρειαστεί να πατηθεί στην πραγματικότητα το κουμπί των S-300PMU1 όταν ακόμα και στην παρέλαση δεν τα αφήνουν να παραστούν.
Αλλά ποιο κουμπί; Τα συστήματα, όπως και τα Tor-M1  βρίσκονται στην ίδια αραχνιασμένη κατάσταση και μερικώς επιχειρησιακή που τα βρήκαν οι Ρώσοι τεχνικοί όταν είχαν έρθει πριν έξι μήνες για να τα "συμμαζέψουν" και να κάνουν την βολή αποδοχής.πηγηhttp://www.def

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου