Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΗΚΕ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ - ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ Επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του Μ.Σουμάχερ

Ο επτά φορές πρωταθλητής της «Φόρμουλα 1» Μίκαελ Σουμάχερ υπέστη ένα «σχετικά σοβαρό τραύμα» ενώ έκανε σκι στη Γαλλία, ανέφερε εκπρόσωπος της γαλλικής αστυνομίας.
Ο Σουμάχερ τραυματίστηκε στο κεφάλι  Κυριακή το πρωί στο χιονοδρομικό κέντρο Μεριμπέλ. Αρχικά μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στο Μουτιέ (15 χλμ από το σημείο της πτώσης) με ελικόπτερο, στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στην Γκρενόμπλ.
 Η μάνατζερ του οδηγού Σαμπίνα Καμ είπε ότι ο Σουμάχερ χτύπησε στο κεφάλι κατά την πτώση. «Ζητάμε να δείξετε κατανόηση στο συμβάν και δεν μπορούμε να δώσουμε περισσότερες πληροφορίες για την κατάστασή του», - είπε η Καμ.Σε συνέντευξη Τύπου που ολοκληρώθηκε πριν λίγα λεπτά στο χώρο του νοσοκομείου......και στην οποία παρευρίσκονταν οι Μαρκ Σεπς  (αναπληρωτής διευθυντής του νοσοκομείου), ο καθηγητής Ζαν Πάεν, αναισθησιολόγος και ο νευροχειρουργός Στέφαν Σαμπάρντες τα όσα ειπώθηκαν ήταν εξόχως ανησυχητικά.
Σύμφωνα λοιπόν με τους γιατρούς : «...ο Σουμάχερ είναι σε κρίσιμη κατάσταση, μάχεται για τη ζωή του. Παραμένει και θα παραμείνει σε κώμα. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα συμβεί. Θα εξετάζουμε τι κατάσταση ώρα με την ώρα. Αν δεν φορούσε το κράνος, δεν θα είχε επιβιώσει. Χρειάστηκε να τον χειρουργήσουμε άμεσα για να μειώσουμε την πίεση στο κεφάλι του από την εσωτερική αιμορραγία. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε. Όταν ήρθε εδώ, έκανε κάποιες αντανακλαστικές κινήσεις αλλά δεν είχε επαφή με όσα συνέβαιναν γύρω του. Είχε πολύ μεγάλο τραύμα στη δεξιά πλευρά του κεφαλιού του. Θέλουμε περισσότερο χρόνο, να συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας να βελτιωθεί η κατάσταση του. Προσπαθούμε να τον διατηρήσουμε σε σταθερή θερμοκρασία. Βρίσκεται σε καταστολή. Δεν θα μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες, σεβόμενοι την οικογένειά του».
Στο πλευρό του Γερμανού βρίσκεται σύσσωμη η οικογένειά του αλλά και πλήθος φίλων. Ανάμεσά τους ο Ζαν Τοντ πρόεδρος της FIA σήμερα, αλλά και ο Ρος Μπρον μαζί του ο Σουμάχερ πήρε όλα τα πρωταθλήματα της καριέρας του.
Δίπλα στο 45χρονο Γερμανό βρίσκεται και ο Γκέραντ Σάιλαντ, κορυφαίος νευροχειρουργός, φίλος του Σουμάχερ που συμπλήρωσε: «Ανησυχώ όπως όλοι. Οι γιατροί δεν σας λένε περισσότερα γιατί δεν μπορούν να πουν περισσότερα αυτή τη στιγμή».
Μίκαελ ο Χριστός και η Παναγιά μαζί σου από εμάς και τα εκατομμύρια θαυμαστές σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου