Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

ΕΝΑ ΠΙΙΘΑΝΟ ΣΕΝΑΡΙΟ Νυχτερινή προέλαση στην Κωνσταντινούπολη

Τη νύχτα, όταν οι νεκροί έρχονται πίσω ...
Ήταν μια εκπληκτική, επιβλητική επίδειξη ισχύος των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων – 200 χιλιόμετρα δυτικά της Κωνσταντινούπολης. Η άσκηση τακτικού επιπέδου «Νυχτερινή Αστραπή 2013», μια αποκλειστικά νυχτερική προέλαση, το κατόρθωμα των τεθωρακισμένων της XXIII ΤΘΤ – μέσα από τις φίλιες γραμμές. (Υπουργείο Εθνικής Άμυνας Διεύθυνση Ενημέρωσης)Ένας περίτεχνος τρόπος για να πάτε μπροστά στην Θράκη. Το στρατιωτικό κοντσέπτο, το οποίο στην περίπτωση της άμυνας επιτρέπει την καταπολέμηση του εχθρού ήδη στο βάθος του δικού του χώρου.
Ήταν μια εκπληκτική, επιβλητική επίδειξη ισχύος των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων – 200 χιλιόμετρα δυτικά της Κωνσταντινούπολης. Η άσκηση τακτικού επιπέδου «Νυχτερινή Αστραπή 2013», μια αποκλειστικά νυχτερική προέλαση, το κατόρθωμα των τεθωρακισμένων της XXIII ΤΘΤ – μέσα από τις φίλιες και μέσα από τις εχθρικές γραμμές.
Το πρόβλημα της προστασίας των «εσωτερικών» συνόρων της Ελλάδος, στον Έβρο – το γεωγραφικό πλάτος της «ενδοχώρας», είναι πολύ μικρό για να ανταποκριθεί σε μια μεγάλης κλίμακας επίθεση από την Τουρκία.
Αυτές οι μικρές αποστάσεις στον Έβρο, ειδικά στην βόρεια περιοχή, δεν παρέχουν στις ΕΕΔ τη δυνατότητα να αναδιπλωθούν στην ενδοχώρα, όπως εξελίσσεται η επίθεση των Τούρκων, για να συντάξουν μια αποτελεσματική αντεπίθεση από τα βάθη του χώρου της φίλιας άμυνας. Άλλωστε, η αντεπίθεση από την φίλια ενδοχώρα, ενέχει πάντα τον κίνδυνο να εκτεθεί, όπως πολλές υποδομές θα έχουν καταστραφεί λίγο νωρίτερα από τον εχθρό.
Η έννοια σε αυτή την έλλειψη του αμυντικού βάθους, θα μπορούσε να αντισταθμιστεί με την καταπολέμηση των εχθρικών στόχων στην «ενδοχώρα» του αντιπάλου. Ο στόχος εδώ είναι η εξάλλειψη αυτών των εχθρικών δυνάμεων, που μετακινούνται για να ενισχύσουν την κύρια εχθρική προσπάθεια. H «Νυχτερινή Αστραπή 2013» ήταν μια επίδειξη ικανοτήτων κινητού πολέμου, εναντίον στόχων σε απόσταση έως 150 χιλιομέτρων. (Υπουργείο Εθνικής Άμυνας Διεύθυνση Ενημέρωσης)Λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις παραμέτρους και την ανισορροπία των δυνάμεων στο θέατρο της Θράκης, η αμυντική ικανότητα των ΕΕΔ μετά από 3-4 μέρες θα μπορούσε να καταρρεύσει.
Η έννοια σε αυτή την έλλειψη του αμυντικού βάθους, θα μπορούσε να αντισταθμιστεί με την καταπολέμηση των εχθρικών στόχων στην «ενδοχώρα» του αντιπάλου. Ο στόχος εδώ είναι η εξάλλειψη αυτών των εχθρικών δυνάμεων, που μετακινούνται για να ενισχύσουν την κύρια εχθρική προσπάθεια. H «Νυχτερινή Αστραπή 2013» ήταν μια επίδειξη ικανοτήτων κινητού πολέμου, εναντίον στόχων σε απόσταση έως 150 χιλιομέτρων.
Η αρχή του σχεδιασμού βασίζεται στην υπόθεση ότι οι επιτιθέμενοι Τούρκοι, σε διαδοχικά κύματα θα επιτίθονται εναντίον της προωθημένης άμυνας των ΕΕΔ. Το μήνυμα των ΕΕΔ είναι πολύ απλό: Σε περίπτωση μιας σύγκρουσης, το πολεμικό θέατρο τοποθετείται από τα πρώτα λεπτά της αντιπαράθεσης, ανατολικά του Έβρου, στην ενδοχώρα του εχθρού.ΠΗΓΗhttp://www.fox2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου