Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Ζήλεψε μέχρι και ο Ψηλορείτης ...Χόρεψε Πεντοζάλη στη Σούδα το ''ΖΕΥΣ'' (video)

Με μια εντυπωσιακή δωδεκάλεπτη επίδειξη από αεροσκάφος F-16 Block 52 Plus της ομάδας «Zeus» με χειριστή τον σμηναγό Γεώργιο Ανδρουλάκη ολοκληρώθηκαν χθές το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις της 115 Π.Μ. οι φετεινές εορταστικές εκδηλώσεις της Πολεμικής μας Αεροπορίας.


Παράλληλα από το πρωί λειτουργούσε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στατική έκθεση με πτητικά μέσα και οπλικά συστήματα. Η προσέλευση του κόσμου ήταν πέρα από το αναμενόμενο, ο οποίος γέμισε ασφυκτικά τους χώρους του αεροδρομίου, περιηγήθηκε στην Εκθεση ενώ περίμενε με αγωνία την επίδειξη.

Όταν το αεροπλάνο απογειώθηκε και άρχισε τα ακροβατικά, επιφωνήματα θαυμασμού και παρατεταμένα χειροκροτήματα ακούγονταν σε κάθε ένα από τους δεκάδες εντυπωσιακούς ελιγμούς που πραγματοποίησε.

Στο περιθώριο της επίδειξης ο διοικητής της 115 Π.Μ., σμήναρχος ιπτάμενος Γιάννης Γκοντικούλης (φώτο) μιλώντας στους δημοσιογράφους υπογράμμισε ότι «τα ακροβατικά και οι ελιγμοί είναι μια συμπύκνωση όλων των δυνατοτήτων που μπορεί να εκτελέσει το συγκεκριμένο αεροσκάφος». 

Ο ίδιος πρόσθεσε ακόμα ότι «ο ιπτάμενος σμηναγός έχει περάσει ειδική εκπαίδευση για να εκτελεί αυτά τα ακροβατικά. Οι ελιγμοί αυτοί αποτελούν ταυτόχρονα και μια αναπαράσταση της αποστολής, αυτό δηλαδή που κάνουν οι πιλότοι μας σε μεγάλα ύψη σε σχεδόν κάθε έξοδό τους».


«ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ ΜΑΣ»
Οι περικοπές και η οικονομική κρίση δεν έχει επηρεάσει την εκπαίδευση των πιλότων της Π.Α. γιατί όπως σημείωσε ο κ. Γκοντικούλης «έχουμε εξορθολογίσει την εκπαίδευσή μας, δεν έχουμε βάλει «νερό στο κρασί μας» παραμένουμε αποτελεσματικοί και μπορούμε να εκτελέσουμε στο ακέραιο την αποστολή μας».

Τέλος, ο κ. διοικητής ευχήθηκε «χρόνια πολλά» στους αεροπόρους».
«ΜΟΝΟ ΜΑΣ ΜΕΛΗΜΑ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ»
 Ο ιπτάμενος σμηναγός Γεώργιος Ανδρουλάκης τής 343 Μοίρας με περισσότερες από 1500 ώρες πτήσης σε αεροσκάφη Α7 Corsair και Β 16 block 52 plus, είναι επικεφαλής των αεροπορικών επιδείξεων.


Λίγο μετά το πέρας της επίδειξης σε σύντομη δήλωσή του στα ΜΜΕ τόνισε ότι «οι ελιγμοί και τα ακροβατικά είναι δύσκολα όπως όμως και όλες οι αποστολές που καλούμαστε να πραγματοποιήσουμε. Αγχος πριν από κάθε πτήση δεν υπάρχει, αλλά το μόνο που μας κυριεύει είναι το καθήκον για τη θετική έκβαση της αποστολής μας». 

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «είναι πολύ σημαντικό που σήμερα (σ.σ. χθες) βρέθηκε τόσος πολύς κόσμος στην εκδήλωση. Ήταν μια καλή ευκαιρία να δει από κοντά τη δουλειά και το επίπεδο του αξιόμαχου της Πολεμικής μας Αεροπορίας» ανέφερε, ενώ σημείωσε ότι «στην Π.Α. συνεχίζουμε παρά την οικονομική κρίση να κάνουμε ποιοτική δουλειά, χωρίς εκπτώσεις στο επίπεδο της εκπαίδευσης και της αποτελεσματικότητάς μας».

Να σημειωθεί ότι η ομάδα «Zeus» είναι η μοναδική Team παγκοσμίως που πραγματοποιεί επίδειξη με αεροσκάφος F-16 Block 52 Plus το οποίο διαθέτει σύμμορφες δεξαμενές που σε συνδυασμό με τον ισχυρό κινητήρα των 29.000 λιμπρών επιτρέπουν στο αεροσκάφος να παρουσίαζει μια σειρά από εντυπωσιακούς ελιγμούς .
haniotika-nea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου