Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

"ΠΥΡΟΠΟΛΗΤΗΣ" ΣΤΗΝ ΚΑΡΠΑΘΟ - ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΤΙ; Αεραπόβαση ιατρών στήριξης στρατιωτικών επιχειρήσεων πριν απο τουρκικό χτύπημα

Ενεργοποίηση της δύναμης ταχείας αντίδρασης του νοτίου τομέα και συγκεκριμένα του τμήματος νοτιοανατολικού Αιγαίου, διατάχθηκε πριν λίγη ώρα με εντολή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Μιχάλη Κωσταράκου. Πρόκειται για άσκηση «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ 10/13» με τη μεταφορά χειρουργικού και νοσηλευτικού προσωπικού και του εξοπλισμού που απαιτείται σε ελληνικό νησί για την παροχή ιατρικής βοήθειας και υποστήριξης στρατευμάτων.
Η άσκηση γίνεται στην Κάρπαθο και προσομοιάζει σε καταστάσεις όπου ελληνικό νησί δέχεται επίθεση από Τουρκικά στρατεύματα ή επρόκειτο να δεχθεί και κρίνεται αναγκαία η υποστήριξη του με χειρουργικό και ιατρικό προσωπικό (και αναισθησιολόγους) προκειμένου να περιθάλψουν τους τραυματίες στο θέατρο των επιχειρήσεων.
Η αποβίβαση του ιατρικού προσωπικού και του εξοπλισμού-υλικού θα γίνει με ελικόπτερα Chinook, ενώ η επιχείρηση θα υποστηρίζεται από μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, όπως και από πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, για να μην προσβληθούν από τον εχθρό, όπως προβλέπει το σενάριο.
Είναι η πρώτη φορά ενεργοποιείται το συγκεκριμένο τμήμα της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης και ο στόχος είναι να σταλεί το μήνυμα πώς οι Ένοπλες Δυνάμεις μπορούν ανά πάσα στιγμή να φθάνουν και στο πιο απομακρυσμένο νησί για να υποστηρίξουν και ιατρικά στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Επιχειρείται επίσης να σταλεί ένα μήνυμα τόσο προς τους κατοίκους των ακριτικών νησιών, όσο και προς τους Τούρκους, τη στιγμή που η Άγκυρα ετοιμάζεται να «ρίξει» στο Αιγαίο πλωτά νοσοκομεία.   πηγηhttp://www.defencenet.gr/def

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου