Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

ΕΝΩ ΣΤΟ ΥΠΕΞ ΥΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΥΣ! Προκαλεί η Τουρκία: Δημοσιοποίησαν βίντεο από την επιχείρηση εισβολής στην Κύπρο

Φωτογραφίες και βίντεο από τον ΑΤΤΙΛΑ 1 και τον ΑΤΤΙΛΑ 2 έδωσε στην δημοσιότητα το τουρκικό Γενικό Επιτελείο με αφορμή την επέτειο των 30 χρόνων από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους στα Κατεχόμενα, την ίδια ώρα που ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Ε.Βενιζέλος, δέχεται επίσημα στην Αθήνα τον εκπρόσωπο των Τουρκοκυπρίων.
Σε μια επίσκεψη που ουσιαστικά σηματοδοτεί την αναγνώριση του ψευδοκράτους ή στην καλύτερη περίπτωση υποβιβασμού του κυπριακού κράτους σε "ελληνοκυπριακή κοινότητα" αφού έτσι συμφώνησε στη Νέα Υόρκη τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Ε.Βενιζέλος να δεχθεί ο Α.Νταβούτογλου τον αντίστοιχο Κύπριο εκπρόσωπο.
Από το υπουργείο Εξωτερικών ανακοινώθηκε συγκεκριμένα ότι "Η Ελλάδα, ανταποκρινόμενη σε σχετικό αίτημα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και προκειμένου να διευκολυνθεί (σ.σ.: !!!) η απευθείας επαφή του Ελληνοκύπριου διαπραγματευτή (σ.σ.: προσέξτε διατύπωση: Όχι του "εκπροσώπου της κυπριακής κυβέρνησης", αλλά του "Ελληνοκύπριου διαπραγματευτή"! Δηλαδή ο Ε.Βενιζέλος κατήργησε την κυπριακή κυβέρνηση!) με την Τουρκική κυβέρνηση,συμφώνησε να υπάρξει συνάντηση στο αντίστοιχο επίπεδο του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών με τον διαπραγματευτή της τουρκοκυπριακής κοινότητας".
Δηλαδή κατά τον Ε.Βενιζέλο, εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με ένα κράτος, την Κύπρο και με μία κοινότητα, την τουρκοκυπριακή, αλλά με δύο κοινότητες την ελληνοκυπριακή και την τουρκοκυπριακή!
Και μετά μας φταίει ο Ρ.Τ.Ερντογάν που δήλωσε ότι "Δεν υπάρχει κράτος με το όνομα Κύπρος";
Οι φωτογραφίες δόθηκαν από το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή και αναμεταδίδονται από όλα σχεδόν τα τουρκικά ΜΜΕ. Όπως αναφέρεται, πρόκειται για νέες φωτογραφίες και βίντεο από την τουρκική εισβολή στο νησί.
Στο βίντεο διακρίνονται οι οι αποβατικές και αεροαποβατικές επιχειρήσεις, καθώς και βατραχάνθρωποι του τουρκικού Ναυτικού να βουτάνε στην θάλασσα στις ακτές απόβασης για αναγνωριστική αποστολή.
Στο βίντεο διάρκειας 1.24 λεπτών φαίνονται τουρκικά τανκ, Τούρκοι κομάντο και αλεξιπτωτιστές κατά τη διάρκεια της εισβολής, απόβαση στρατιωτών στο Πέντε Μίλι, τουρκικά πολεμικά, ενώ για μερικά δευτερόλεπτα φαίνονται Ελληνοκύπριοι αιχμάλωτοι πολέμου που κατεβαίνουν από ένα λεωφορείο και ακολουθεί η είσοδος τουρκικών δυνάμεων σε πόλη που κατέλαβαν. Μάλιστα, σύμφωνα με το euronews, φαίνονται και τουρκοκύπριοι να χειροκροτούν και να ζητωκραυγάζουν από την είσοδο των τουρκικών στρατευμάτων στις κυπριακές πόλεις.
Οι φωτογραφίες είναι παρόμοιες και αφορούν την απόβαση στο Πέντε Μίλι, τη δημιουργία εκεί προγεφυρώματος, ρίψη αλεξιπτωτιστών, στρατιωτικό υλικό όπως χρησιμοποιημένους κάλυκες, αντιαεροπορικό του τουρκικού στρατού, Τούρκους στρατιώτες και άλλες εικόνες από τις επιχείρησεις του τουρκικού στρατού κατά την εισβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου