Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

ΠΕΡΗΜΕΝΟΥΝ ΚΑΤΙ¨?ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ Άσκηση εκκένωσης του κεντρικού ναυστάθμου του ΠΝ μετά από βομβαρδισμό[ΦΩΤΟ]

Σε εκτεταμένη άσκηση εκκένωσης του κεντρικού Ναυστάθμου του ΠΝ ύστερα από αεροπορική προσβολή  προχώρησε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού σήμερα  στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας (ΝΣ) με σκοπό το συντονισμό των εμπλεκομένων υπηρεσιών.
Η άσκηση εκτός του συντονισμού των υπηρεσιών είχε ως στόχο τη βελτίωση του επίπεδου εκπαίδευσης του προσωπικού και τη βελτιστοποίηση της συνεργασίας με τους εμπλεκόμενους φορείς εντός και εκτός ΠΝ, που δύναται να κληθούν να συνδράμουν σε τέτοιου είδους καταστάσεις.
Επίσημα η άσκηση αφορούσε την επέκταση πυρκαγιάς σε γειτονική περιοχή, αλλά η ουσία ήταν ότι ήταν μια πρόβα τζενεράλε για αντιμετώπιση "ειδικής κατάστασης"
Ειδικότερα, το σύνθετο σενάριο της άσκησης περιλάμβανε, την αντιμετώπιση εκτεταμένης πυρκαγιάς και την επέκταση της σε κτιριακές εγκαταστάσεις απειλώντας περιοχές ζωτικής σημασίας.
Δυστυχώς, οι νέες δυνατότητες που έχει αποκτήσει η τουρκική Αεροπορία με την απόκτηση όπλων stand-off και η δυνατότητα να εμπλέξει μαζικά αεροπορικές δυνάμεις με την χρήση αεροσκαφών-τάνκερ που θα εξασφαλίσουν συντριπτική τοπική αεροπορική υπεροχή, έχει κάνει ακόμα και θεωρούμενα ως "απρόσβλητα" στρατηγικά σημεία του ελληνικού αμυντικού συστήματος, να κινδυνεύουν να πληγούν σε μια αιφνιδιαστική επίθεση.
Για την αντιμετώπιση αυτών των καταστάσεων έγινε εκκένωση κτιριακών εγκαταστάσεων, μετεγκατάσταση Ναυτικού Νοσοκομείου Σαλαμίνας (ΝΝΣ) στο Αρματαγωγό «ΛΕΣΒΟΣ» / διακομιδή τραυματιών καθώς και πυροπροστασία λοιπών γειτνιαζόντων εγκαταστάσεων (αποθήκες πυρομαχικών), με τη συνδρομή λοιπών κλάδων των  ΕΔ, αλλά και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, και του ΛΣ.
Εκτός από τους ανωτέρω φορείς επιστρατεύθηκαν ακόμη δυνάμεις της ΕΛΑΣ, του ΕΚΑΒ, της Περιφερείας Αττικής, του όμορου Δήμου και σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Την άσκηση, εκτός από τους εκπροσώπους ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΑ, ΠΥ, ΕΛΑΣ, παρακολούθησαν και έλαβαν μέρος στη συζήτηση / ανάλυση, που ακολούθησε, εκπρόσωποι από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το ΕΚΑΒ, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και το Υπουργείο Υγείας.
  1.  ΠΗΓΗhttp://www.defenc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου