Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Σε ''Αερομεταφερόμενη του Νότου''... μετατρέπεται η ''5η Μεραρχία Κρητών''[φωτο]

 Προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω το ΓΕΕΘΑ μετατρέπει (σε χαλεπούς καιρούς) την 5η Μεραρχία Κρητών σε ''Αερομεταφερόμενη του Νότου'' με αποστολή την άμεση επέμβαση παντού στην επικράτεια της Νότιας Ελλάδας !

Χωρίς τυμπανοκρουσίες και στο πλαίσιο αυτό έγινε επιστράτευση εφέδρων και εκτελέστηκε Άσκηση προεόρτιο ,της μετατροπής της Μεραρχίας των Κρητών όπως έμεινε στην Ιστορία, σε πανίσχυρο Αερομεταφερόμενο Σχηματισμό !!!

 Ο Σχηματισμός θα είναι αντίστοιχος της 71ης αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας και  θα είναι ανα πάσα στιγμή έτοιμος να εκτελέσει αποστολές στο Νησιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου !

Σίγουρα μια από τις καλύτερες κινήσεις την ώρα που η μιζέρια έχει σκεπάσει τα πάντα στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων !

Αρκεί μόνο να μην είναι μια απόφαση στα χαρτιά ,χωρίς δυνάμεις και χωρίς τα  αντίστοιχα  Οπλομηχανήματα και Μέσα !


 Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ :
Από Σάββατο 9 έως και Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013 διεξήχθη, στην Κρήτη, η άσκηση «ΜΙΝΩΑΣ 13», στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε επιχειρησιακή αξιολόγηση της 5ης Ταξιαρχίας Πεζικού («V Μεραρχία Κρητών») μετά την αναδιοργάνωσή της σε Αερομεταφερόμενο Σχηματισμό. πηhttp://www.veter
Στην εν λόγω άσκηση κλήθηκε μεγάλος αριθμός εφέδρων όπου και συμμετείχε σε όλες τις προγραμματισμένες επιχειρησιακές δραστηριότητές της  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου