Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Τούρκοι αποβίβασαν στη Ρόδο 77 λαθρομετανάστες ...συνελήφθησαν απο Λιμενικό !

Αφού άφησαν τους 77 λαθρομετανάστες στην παραλία Χαράκι της Ρόδου, οι δύο Τούρκοι διακινητές από τα απέναντι παράλια με πολυτελές ιστιοφόρο, μετά επιχείρησαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Όμως λογάριαζαν χωρίς το... ελληνικό λιμενικό.
Η κινητοποίηση των αρχών και κυρίως του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου ήταν άμεση, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους.

Το σκάφος κατασχέθηκε, ενώ οι δύο διακινητές, ηλικίας 30 και 32 ετών, κρατούνται προκειμένου να προσαχθούν ενώπιον του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου, Κωνσταντίνου Μπούτσικου, για να ασκηθούν διώξεις σε βάρος τους.

Σε ό,τι αφορά τους παράνομους μετανάστες, συριακής καταγωγής, μεταφέρθηκαν το μεσημέρι, με τη συνδρομή του προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Συγκοινωνιών (ΔΕΣ) ΡΟΔΑ, Δημήτρη Καρατζιά, τμηματικά στο νοσοκομείο της Ρόδου, όπου υποβλήθηκαν στις απαραίτητες εξετάσεις, ενώ σε έξι άτομα παρασχέθηκαν και οι πρώτες βοήθειες.

Πρόκειται για δύο εγκυμονούσες γυναίκες, μία ηλικιωμένη με λιποθυμικές τάσεις, έναν άνδρα που φέρει κάταγμα στο πόδι και άλλα δύο άτομα. 

 rodosinfonews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου