Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΝΙΒΑΛΟ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ BBC‼! (ΒΙΝΤΕΟ)


efagekardia
ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝΕ ΚΑΙ ΗΡΩΑ‼!
Μετά το σοκαριστικό βίντεο που έκανε το γύρο του διαδικτύου και δείχνει Σουνίτη πολέμαρχο να τρώει την καρδιά νεκρού στρατιώτη, ο ίδιος ο πολέμαρχος Καλίντ αλ Χαμάντ έδωσε συνέντευξη στο Βρετανικό BBC.
Στο βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, ο Καλίντ αλ Χαμάντ, γνωστός με το ψευδώνυμο Αμπου Σακάρ, φαίνεται να ξεκοιλιάζει νεκρό κυβερνητικό στρατιώτη και μετά να «τρώει» την καρδιά του.
Μιλώντας στο βρετανικό δίκτυο και στον απεσταλμένο του στη Δαμασκό, Πολ Γουντ, ο 27χρονος αλ-Χαμάντ ξεκαθάρισε πώς δεν προέβη σε καμία πράξη κανιβαλισμού: «δεν δάγκωσα τίποτα, απλώς το κράτησα στον αέρα για επίδειξη» διευκρίνισε.
Ωστόσο το ίδιο το βίντεο τον διαψεύδει, αφού τον δείχνει να δαγκώνει το όργανο φωνάζοντας «Ορκιζόμαστε ενώπιον του Θεού ότι θα φάμε τις καρδιές και τα συκώτια σας, στρατιώτες του σκύλου Μπασάρ αλ Ασαντ! ».
Όπως σημειώνει ο βρετανός ρεπόρτερ η ζωή έδειξε στον Σακάρ το σκληρό της πρόσωπο από πολύ μικρή ηλικία. Ο νεαρός μεγάλωσε στη συνοικία Μπαμπά Αμρ της πόλης Χομς και πριν τον εμφύλιο δούλευε ως εργάτης. Τον Φεβρουάριο του 2012 μαχόταν στο πλευρό της Ταξιαρχίας Φαρούκ προστατεύοντας τη συνοικία του από τις στρατιωτικές δυνάμεις του Ασαντ, αλλά μετά συγκρότησε τη δική του ένοπλη ομάδα, την «Ταξιαρχία του Ομάρ αλ Φαρούκ».
Μιλώντας στον ανταποκριτή του BBC ο Σακάρ εξηγεί πόσο δύσκολη είναι η ζωή του: «Βαλε τον εαυτό σου στη θέση μου. Πήραν τους γονείς σου και τους εξευτέλισαν, έσφαξαν τα αδέλφια σου, σκότωσαν τους θείους σου και δολοφόνησαν γείτονες. Όλα αυτά συνέβησαν σε μένα».
Οσο για το σοκαριστικό βίντεο με την αποτρόπαια πράξη του που έκανε τον γύρο του διαδικτύου δήλωσε: «Έκανα αυτό που έκανα όταν ανακάλυψα στο κινητό τηλέφωνο του νεκρού στρατιώτη διάφορα βίντεο που τον δείχνουν να βιάζει μια γυμνή γυναίκα και τις δύο της κόρες. Μετά τις έσφαξε με το μαχαίρι του. Εσύ δηλαδή τι θα έκανες αν ήσουν στη θέση μου;», ρωτάει τον Γουντ και συμπληρώνει: « ο συγκεκριμένος στρατιώτης συνεχώς μας πρόσβαλλε φωνάζοντας τα σιιτικά συνθήματα "Ω Αλί, ω Χουσεΐν, ω Χαϊντάρ"».
«Δεν ήθελα να το κάνω, αλλά αναγκάστηκα γιατί πρέπει να τρομοκρατήσουμε τον εχθρό. Πρέπει να τους ταπεινώσουμε κι εμείς όσο μας ταπεινώνουν κι αυτοί. Τώρα δεν θα ξανατολμήσουν να έρθουν όπου μαθαίνουν ότι βρίσκεται ο Αμπού Σακάρ»
Ο Βρετανός δημοσιογράφος μίλησε επίσης και με τον επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου Ελεύθερου Συριακού Στρατού, στρατηγό Σαλίμ 'Ιντρις, ο οποίος καταδίκασε μεν, την πράξη του Σακάρ, αλλά υπό όρους και ζήτησε «κατανόηση».
«Εμείς καταδικάζουμε αυτό που έκανε, αλλά γιατί οι φίλοι μας στη Δύση επισημαίνουν αυτό το περιστατικό, όταν χιλιάδες άλλοι άνθρωποι πεθαίνουν στη Συρία ; Είμαστε επαναστάτες, δεν είμαστε τακτικός στρατός. Ο Σακάρ διοικεί την δική του μονάδα, την οποία έφτιαξε με δικά του έξοδα. Εκλιπαρώ για λίγη κατανόηση σε αυτό το ζήτημα»
Όσο για τον Σακάρ ανέβασε ένα βίντεο στο οποίο ψύχραιμος δηλώνει ότι δέχεται να περάσει από δίκη για τις πράξεις του, υπό τον όρο να δικαστεί και ο Μπασάρ αλ Ασαντ για τις δικές του.πηγη μακελειο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου