Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Στην Μόσχα ο Π.Παναγιωτόπουλος


Για την Μόσχα ταξιδεύει την Τετάρτη το βράδυ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, σ'ένα ταξίδι καθοριστικό για τις ελληνορωσικές αμυντικές σχέσεις. Παρά το γεγονός ότι η αφορμή για να βρεθεί στην Μόσχα θα είναι διεθνής περιφερειακή συνδιάσκεψη με τη συμμετοχή πολλών υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ  ο Π.Παναγιωτόπουλος θα έχει κατ'ιδίαν συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας Σ.Σοϊγκού σε μία και με άλλους Ρώσους αξιωματούχους.
Η συμμετοχή αποφασίστηκε την τελευταία στιγμή, μετά από εντολή του Έλληνα πρωθυπουργού Α.Σαμαρά που έχει διακρίνει ότι οι ελληνορωσικές αμυντικές σχέσεις μετά το 2010 ήταν ουσιαστικά "παγωμένες".
Είναι η δεύτερη φορά που θα βρεθεί στην Μόσχα μετά την αποστολή του Α.Σαμαρά τον Φεβρουάριο του 2012, όταν έγινε η πρώτη μη κυβερνητική αποστολή (τότε η ΝΔ απλά στήριζε την κυβέρνηση Παπαδήμου) που είχε συναντηθεί με τον τότε πρωθυπουργό της Ρωσίας και θεωρείται μια καλή ευκαιρία να αναθερμανθούν οι παγωμένες ελληνορωσικές αμυντικές σχέσεις.Κατά τη διάρκεια σημερινής συνάντησής του υπουργού Εθνικής Άμυνας με τον πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Παναγιωτόπουλος συζητήθηκε το θέμα της επίσκεψης στην Ρωσία.
 
«Είναι η πρώτη σημαντική επίσκεψη Έλληνα υπουργού στη Μόσχα ύστερα από πολύ καιρό»,επισήμανε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρόσθεσε: «Η Ρωσία είναι  μεγάλη δύναμη, μεγάλη ευρωπαϊκή δύναμη».
 
Από την πλευρά του ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι η επίσκεψή του στην Μόσχα «Είναι μια ευκαιρία να αναθερμάνουμε και τις σχέσεις με τη ρωσική πλευρά, χωρίς αυτό να σημαίνει βεβαίως ότι η Ελλάδα εγκαταλείπει τις παραδοσιακές επιλογές της.  Είμαστε νατοϊκή χώρα, είμαστε χώρα του δυτικού κόσμου...».ΠΗΓΗ defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου