Κυριακή 26 Μαΐου 2013

ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!Πανικός σε Σούνιο και Κέα από φήμες για "τουρκική απόβαση" σήμερα το πρωί


Toυρκική πυραυλάκατος θεάθηκε από ψαράδες και κυβερνήτες σκαφών αναψυχής να κινείται αρχικά κοντά στην Μύκονο και μετά από λίγες ώρες αναφέρθηκε από τον κυβερνήτη ενός φουσκωτού που έκανε θαλάσσιο σκι στα ανοικτά του Σουνίου ότι περνούσε από μπροστά του ένα πολεμικό σκάφος με τουρκική σημαία και κατεύθυνση προς την Αττική! 
Οι λουόμενοι στο Σούνιο πανικοβλήθηκαν από την είδηση θεωρώντας ότι πιθανόν να βρίσκεται σε εξέλιξη τουρκική απόβαση, αλλά το ΓΕΕΘΑ δεν το επιβεβαιώνει.
Σε σχετικό ερώτημα απάντηση ότι ήταν μια πυραυλάκατος κλάσης Kilic, με οκταπλό εκτοξευτή πυραύλων επιφανείας-επιφανείας Harpoon RGM-84, στην διαμόρφωση  που πλήττουν και στόχους στο έδαφος (πρακτικά όλη η Αττική βρισκόταν  εντός της ακτίνας δράσης των πυραύλων ην στιγμή που περνούσε κοντά στην Κέα).
Τελικά επρόκειτο για την πυραυλάκατο ΑΤΑΚ (P337) η οποία είχε ξεκινήσει από το λιμάνι της Σμύρνης, (εδώ αποκλειστική φωτογραφία του defencenet.gr από τον απόπλου του σκάφους από το ναύσταθμο στα Δαρδανέλια) μπήκε στα χωρικά μας ύδατα στις 07:00 το πρωί, όταν πέρασε μια ανάσα δίπλα από ελληνικά ψαράδικα και ένα σκάφος αναψυχής ενός ξενοδοχείου της Μυκόνου (μεταξύ Μυκόνου και Νάξου για την ακρίβεια) και κινήθηκε με δυτική πορεία μεταξύ Ν. Σίφνου και Ν. Σερίφου αρχικά στην Σέριφο έγινε αντιληπτή από το λμάνι και εν συνεχεία "ανηφόρισε" για το Σούνιο.
Πέρασε δίπλα από την Κύθνο και την Κέα και εν τέλει εξήλθε επιτέλους, από τα χωρικά μας ύδατα παντελώς ανενόχλητη, φυσικά 14:25.
Τώρα βρίσκεται ανατολικά της Άνδρου.
Βέβαια το παρακολούθησαν κάποια σκάφη του ΠΝ και δύο μαχητικά, αλλά δεν τόλμησαν να το ενοχλήσουν.
Από το ΕΘΚΕΠΙΧ πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε ανοικτά όλα τα συστήματά του, άρα ούτε λόγος για αβλαβή διέλευση.ΠΗΓΗhttp://www.defencenet.gr/defence/index.php

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου