Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ! "ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ"!!!


SILLALITIRIO
Αναβιώνουν παλαιά συνθήματα, μια και ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι η Δημοκρατία ετάφη κάτω από φασιστικού τύπου αποφάσεις ...προληπτικών επιστρατεύσεων!
"Θέλεις να διαμαρτυρηθείς; Επιτάσσεσαι"!!! Αυτή είναι η...Δημοκρατία που ζούμε!!!
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΉΡΙΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 7ΜΜ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ (ΕΡΜΟΥ)
Ενάντια στην πολιτική επιστράτευση. Για το δικαίωμα στην απεργία, τη μόρφωση και τη δουλειά
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15/5, στις 6.30μ.μ ΣΤΟ 3Ο ΔΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ
Συνάδελφε, συναδέλφισσα,
Η τρικομματική κυβέρνηση, σε μια παγκόσμια πρωτοτυπία και σε ένα κρεσέντο αυταρχισμού και επίδειξη πυγμής προχώρησε σε προληπτική επιστράτευση 86.000 καθηγητών, πριν ακόμα ανακοινωθεί επίσημα η απόφαση για απεργία.
«Το να αντιμετωπίζετε τις κοινωνικές αντιδράσεις με εφαρμογή χουντικών μεθόδων (αναφερόμενος στην επιστράτευση από την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ) πυροδοτείτε την κοινωνική έκρηξη» δήλωνε ο Αντώνης Σαμαράς στις 11/2/11 στην ολομέλεια της βουλής.
11/5/13 υπέγραψε την απόφαση για την πολιτική επιστράτευση των καθηγητών.
Η επιστράτευση, που χρησιμοποιείται για τρίτη φορά (μετά τους εργαζόμενους στο Μετρό και τους Ναυτεργάτες) τους τελευταίους μήνες, αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση ΔΕΝ έχει άλλο τρόπο επιβολής της βάρβαρης πολιτικής της. Δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό (κανιβαλισμό πλέον) –ακόμα και αυτή την προνομιακή για αυτήν περίοδο λόγω των εξετάσεων- ενώ φοβάται την εκδήλωση ενός αποφασιστικού απεργιακού αγώνα των καθηγητών και προσπαθεί να τον σταματήσει εν τη γεννέσει του, πριν ακόμα και από τις Γενικές Συνελεύσεις τους!!!
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Σήμερα παίζεται το ίδιο το δικαίωμα στην απεργία και στον αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής μας αλλά και το μέλλον της δημόσιας εκπαίδευσης και της εργασίας όλων μας.
Ο αγώνας των καθηγητών είναι και αγώνας όλων μας:
· Για τους 10.000 αναπληρωτές που θα απολυθούν τώρα.
· Για τι χιλιάδες οργανικές θέσεις που θα χαθούν σε όλη τη χώρα, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης λόγω της υποβάθμισης οργανικοτήτων των σχολείων που σχεδιάζεται.
· Για τους αμέτρητους «υπεράριθμους» εκπαιδευτικούς ΠΕ και ΔΕ που απειλούνται ότι θα διαλύσουν οικογένειες σπίτια, σχέσεις και σχέδια καθώς θα μετακινηθούν υποχρεωτικά σε όλες της γωνιές της Ελλάδας.
· Για τα χιλιάδες σχολεία που έκλεισαν, θα κλείσουν και θα υποβαθμιστούν σε χωριά, νησιά και γειτονιές.
· Για την αύξηση μαθητών ανά τμήμα με αναλογία 1,5 τμ στον καθένα, που σχεδιάζουν.
· Για τα παιδιά που ήδη λιποθυμούν απ' την πείνα.
· Για τους μαθητές που θα «πετύχουν» στις εξετάσεις (είτε αυτές γίνουν Μάιο , Ιούνιο ή Ιούλιο) για να προσμετρηθούν κι αυτοί στο 64,2% των νέων ανέργων.
· Για τους φοιτητές και τους αποφοίτους των παιδαγωγικών και καθηγητικών σχολών που δε θα περάσουν ποτέ την πόρτα του σχολείου για να γίνουν αυτό που ονειρεύτηκαν.
· Για τον εργασιακό μεσαίωνα των εργαζομένων μέσω ΕΣΠΑ και ΜΚΟ, με μισθούς 200-300 € ακόμα και στην εκπαίδευση.
· Για την «αξιολόγηση» και το νέο πειθαρχικό δίκαιο που θα απολύσει όποιον εκπαιδευτικό «δεν συμμορφωθεί προς τας υποδείξεις!».
· Για να απολαμβάνουμε όλοι πραγματικά Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία και αξιοπρεπή εργασία.
· Για να μπούμε στην τάξη με ψηλά το κεφάλι και να μπορούμε να κοιτάξουμε τους μαθητές μας στα μάτια.
ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΘΕΣΗ
· Να συμμετέχουμε μαζικά στο συλλαλητήριο τη Δευτέρα 13/5 στο Σύνταγμα ενάντια στην επιστράτευση.
· Να συμμετέχουμε στην έκτακτη ΓΣ του συλλόγου την Τετάρτη 15/5 στις 6.30μμ στο 3ο Κορωπίου για να αποφασίσουμε το δικό μας αγωνιστικό πρόγραμμα για την απεργιακή συμπόρευση με τους καθηγητές.
· Καλούμε τη ΔΟΕ να αποφασίσει απεργία την Παρασκευή 17/5, στο προγραμματισμένο Δ.Σ. της Δευτέρας (13/5), για να συμβάλουμε στη δημιουργία ενός γενικευμένου απεργιακού μετώπου, ώστε να σπάσουμε την πολιτική επιστράτευση και να καλέσει σε έκτακτες ΓΣ σε όλη τη χώρα με συγκεκριμένη πρόταση για απεργιακή συμπόρευση με τους καθηγητές.
Αν τώρα μείνουμε απαθείς–αν δε συστρατευτούμε, θα κληθούμε αργότερα μόνοι μας να δώσουμε τη μάχη για τη δουλειά μας και το δημόσιο σχολείο με πιο δύσκολους όρους και αρνητικά τετελεσμένα, απομονωμένοι και αποδεκατισμένοι.
Να σπάσουμε την επιστράτευση με συμπόρευση, αλληλεγγύη και δυναμισμό!
λοι στη συνέλευσή μας! Όλοι στο δρόμο του αγώνα! Δε θα μας σταματήσουν!
Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος
Κώστας Τουλγαρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου