Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Ο Τράγκας μας φταίει τώρα;TOY ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΔΑΒΕΛΑ


Ο Γιώργος ο Τράγκας, που μετράει όσο κι εγώ σε χρόνια δημοσιογραφίας, εμπειρίες και πολιτική γνώση, έβγαλε φόρα παρτίδα τους φασίστες στην τηλεόραση χωρίς αντίλογο από πολιτικό αντίπαλο και έκανε εκπομπή με έναν που δέρνει γυναίκες, με έναν άλλο που κατουράει τηλεοπτικούς σταθμούς και με έναν τρίτο που όταν μιλάει για τη χούντα των συνταγματαρχών τρέχουν τα σάλια του.

Ο Τράγκας μας φταίει τώρα;

Εγώ το 'χω πει πολλές φορές δημόσια ότι στα ΜΜΕ που δουλεύω (τηλεόραση, ραδιόφωνο και έντυπα, όπως και στο newsbomb.grδεν πρόκειται να δώσω ούτε μία ευκαιρία σ' αυτούς τους τύπους της «σκοτεινής αυγής» να διατυπώσουν τις βρισιές τους για τη δημοκρατία, τη βουλή και τους λαϊκούς αγώνες (Πολυτεχνείο κλπ).
Δύο αντίθετες θέσεις από δύο της ίδιας εποχής δημοσιογράφους. Και κρινόμαστε και οι δύο από τον κόσμο.
Αλλά το θέμα δεν είναι να επιλέξετε Τράγκα ή Χαρδαβέλλα σε αυτή τη διαφορετική αντιμετώπιση του νεοφασισμού στην Ελλάδα.
Το θέμα είναι να κάτσουν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ να κάνουν την αυτοκριτική τους και να δώσουν απάντηση ποιοι έβγαλαν το φίδι του φασισμού από το αυγό του και ποιοι έθρεψαν αυτό το φίδι, για να γίνει το τέρας με τους 500 χιλιάδες ψηφοφόρους Έλληνες και να είναι σήμερα το τρίτο κόμμα στη βουλή.
Ας πούμε λοιπόν τα πράγματα με το όνομά τους γιατί είναι γελοίο να λέμε τώρα υποκριτικά ότι φταίει ο Τράγκας και είναι απειλή ο Τράγκας γιατί έβγαλε τους φασίστες στην τηλεόραση.
Όταν σέρνανε από το ΣΥΡΙΖΑ εκείνους τους άμοιρους μετανάστες από την Κρήτη στη Νομική και μετά στην Υπατία και δημιουργούσαν ένα τεράστιο θέμα στο κέντρο της Αθήνας, ανοίγοντας έτσι την πόρτα στον κάθε Κασιδιάρη να εμφανιστεί προστάτης των Αθηναίων που υποφέρουν από τους λαθρομετανάστες, ο Τράγκας τους έφταιγε;
Όταν η κ. Ρεπούση της ΔΗΜΑΡ έγραφε σε σχολικά βιβλία για «το συνωστισμό στο λιμάνι της Σμύρνης» από τους κυνηγημένους, από τους Τούρκους, Έλληνες, ανοίγοντας έτσι την πόρτα σε φασίστες και «ελληναράδες» για να δημιουργήσουν «κατηχητικά» για τη σωστή (δηλαδή εθνικιστική) ιστορική μόρφωση των παιδιών μας, ο Τράγκας τους έφταιγε;
Κι όταν εγώ ασχολιόμουν με εθνικά θέματα όπως τα προβλήματα στη Θράκη με τους Νεότουρκους, όταν έβγαζα στη δημοσιότητα το δράμα που ζούσε η δασκάλα του Έβρου Χαρά Νικοπούλου ή όταν ασχολιόμουν με τα Ίμια και οι διάφοροι Πασόκοι (ultra δημοκράτες του κώλου) με κοίταζαν με στραβό μάτι, δεν έστρωναν το χαλί σε εθνικιστές καιφασίστες τύπου Μιχαλολιάκου και Παναγιώταρου; Ο Τράγκας μας έφταιγε και γι' αυτό;
Ας αφήσουμε λοιπόν τις παπαριές και τις ... δημοκρατικές μας εκρήξεις επειδή ο Τράγκας έβγαλε την ομάδα των βρυκολάκων στην τηλεόραση.
Κι ας κοιτάξουμε πώς δεν θα παραδίδουμε συνεχώς με την κάθε βλακεία του όποιου ηλίθιου κομματόσκυλου την κοινωνία μας στις δαγκάνες του φασισμού.


Read more: http://www.newsbomb.gr/bloggers/kwstas-chardabellas/story/296372/o-tragkas-mas-ftaiei-tora#ixzz2Q3GlLtck

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου