Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Τραγωδία στην Λάρισα με πέντε φοιτητές-Οι δύο απο τα Χανιά

Μια ανείπωτη τραγωδία συνέβη το απόγευμα της Πέμπτης σε μονοκατοικία στη συνοικία της Φιλιππούπολης στη Λάρισα, με θύματα πέντε σπουδαστές, από τους οποίους οι δύο (ένας 21χρονος απο Χαλκίδα και ένας 22χρονος απο Χανιά) είναι νεκροί και οι τρεις (απο Χανιά - Αθήνα - Ιωάννινα) νοσηλεύονται σε κωματώδη κατάσταση.

Οι δύο από τους πέντε, ο 22χρονος νεκρός Ν.Π. και ο φίλος και συμφοιτητής του που νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας κατάγονται από τα Χανιά.

Οι νέοι ήταν σπουδαστές του ΤΕΙ και οι δύο από αυτούς νοίκιαζαν το συγκεκριμένο σπίτι, ενώ οι υπόλοιποι τρεις βρίσκονταν σε επίσκεψη.

Εκεί για να ζεσταθούν άναψαν το αυτοσχέδιο μαγκάλι το οποίο όμως δυστυχώς έμελλε να κοστίσει τη ζωή στους δύο από αυτούς, εναν 21χρονο απο την Χαλκίδα και έναν 22χρονο με καταγωγή απο τα Χανιά.

Οι δύο φοιτητές από τα Χανιά που ήταν σπουδαστές στο ΤΕΙ Λάρισας και ήταν φίλοι, είχαν νοικιάσει ένα σπίτι στην Φιλιππούπολη της Λάρισας.

Για την φετινή χρονιά, σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια, είχαν ζητήσει να μην βάλει πετρέλαιο θέρμανσης, προφανώς για οικονομικούς λόγους.

Χθες το μεσημέρι τους επισκέφθηκαν τρείς συμφοιτητές τους και αποφάσισαν να ψήσουν φαγητό σε μια αυτοσχέδια ψησταριά απο κομένο θερμοσίφωνα, την οποία στην συνέχεια μετέφεραν μέσα στο σπίτι προκειμένου να ζεσταθούν.

Δυστυχώς φαίνεται πως δεν αντιλήφθηκαν τον κίνδυνο που υπήρχε από τις αναθυμιάσεις και το δηλητηριώδες μονοξείδιο του άνθρακα.

Οι γονείς των δύο Χανιωτών προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν μαζί τους και αφού δεν το κατάφεραν ενημέρωσαν μια πρώτη εξαδέλφη των παιδιών που ζει στην Λάρισα.

Η κοπελα πήγε στο σπίτι και αφού βρήκε την ιδιοκτήτρια άνοιξαν με αντικλείδι την πόρτα, όπου αντίκρυσαν το αποτρόπαιο θέαμα με τους πέντε φοιτητές να βρίσκονται ξαπλωμένοι, από τους οποίους οι δύο νεκροί και οι άλλοι τρείς σε κωματώδη κατάσταση, οι οποίοι δίνουν την μάχη για την ζωή σε μονάδες εντατικής θεραπείας. 

Οι τρεις νεαροί από την Αθήνα, τα Γιάννενα και τα Χανιά, φαίνεται να έχουν διαφύγει τον κίνδυνο αλλά όπως αναφέρουν οι θεράποντες γιατροί οι κλινικές και εργαστηριακές εξετάσεις που θα γίνουν θα καταδείξουν αν έχουν υπάρξει εγκεφαλικές βλάβες λόγω της ελλιπούς οξυγόνωσης των ιστών.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου