Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Προηγείται η ΝΔ, τρίτη η Χ.Α - Παραπομπή πολιτικών στη Δικαιοσύνη ζητούν οι πολίτες | DefenceNet.gr

Στα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης και όχι στη Βουλή θα πρέπει να παραπέμπονται οι πολιτικοί για τυχόν ποινικές ευθύνες. Αυτό ζητάει το 93,5% των πολιτών θεωρώντας ότι η διαδικασία στο Κοινοβούλιο λειτουργεί στην κατεύθυνση της συγκάλυψης των ευθυνών. Όσον αφορά στη λίστα Λαγκάρντ, που εμφανίζεται να είναι το δεύτερο σοβαρότερο σκάνδαλο στη χώρα (30,3%) μετά από αυτό του Χρηματιστηρίου (36,6%) οι πολίτες τάσσονται υπέρ της παραπομπής και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου (58%), όπως και του Γιώργου Παπανδρέου (49,5%). Συμφωνούν σε ποσοστό 89,6% για τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Σήμερα ανοίγει και η αυλαία της Προανακριτικής στη Βουλή.
    Τα ευρήματα αυτά προκύπτουν από τη νέα δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία «Marc» για τον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha». Η δημοσκόπηση δείχνει επίσης ένα μικρό προβάδισμα για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, της τάξεως του 0,2%, ενώ σταθερά τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή, με το ΠΑΣΟΚ να έπεται.  Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση της Marc για την τηλεόραση του Alpha, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 22,5% με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει 22,3 %.Τρίτο κόμμα σταθερά παραμένει η Χρυσή Αυγή με 9,7% και κατά σειρά ακολουθούν ΠΑΣΟΚ με 5,7 %, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,6%, ΔΗΜΑΡ με 4,6%, ΚΚΕ με 4,3%.Τέλος, άλλο κόμμα απαντούν το 5,2%, άκυρο ή λευκό το 10,9% και δεν απαντά καθόλου το 9,2%.Υπέρ της παραπομπής του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, τάσσεται δε, το 89,6% των ερωτηθέντων, ενώ κατά μόλις το 9%.
Τέλος, το 87,5% πιστεύει ότι έπρεπε να παραπεμφθούν και άλλα πρόσωπα, με πρώτο τον Ευάγγελο Βενιζέλο (58%). Ακολουθούν ο Γιώργος Παπανδρέου με 49,5%, ο Λουκάς Παπαδήμος με 27,4%, ο Ιωάννης Διώτης με 23,4% και ο Ιωάννης Καπελέρης με 15,9%.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου