Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Τίρανα. Έλληνες διαμαρτυρήθηκαν γιασειρά του ντοκιμαντέρ με τίτλο «1821».


Οι Έλληνες διαμαρτυρήθηκαν μπροστά στο κτήριο που έχει παραχθεί τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ με τίτλο «1821».

Η σειρά του ντοκιμαντέρ έχει προκαλέσει έντονη αντίδραση και οι διαμαρτυρόμενοι επιτέθηκαν στους υπαλλήλους που εργάστηκαν για αυτό το ντοκιμαντέρ κατηγορώντας τους για διαστρέβλωση της ελληνικής ιστορίας.


«Τώρα οι Αλβανοί έχουν στα χέρια τους αυτό που ήθελαν για να συνεχίσουν την προπαγάνδα τους και τα σχέδιά τους για μια Μεγάλη Αλβανία ...», αναφέρει η αλβανική εφημερίδα Shekulli στην On Line έκδοσή της.

Μια τέτοια απάντηση δημοσιεύθηκε στην ελληνική εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» για την ελληνική τηλεόραση του Sky που σε συμφωνία με την αλβανική καλωδιακή τηλεόραση μεταδίδει σε σειρές το ντοκιμαντέρΜε τη σειρά του ντοκιμαντέρ «1821» παρουσιάζεται ότι οι Έλληνες ιστορικοί, αποδέχονται το γεγονός ότι οι πλέον εξέχοντες ηγέτες της Ελλάδας του 1800 ήταν Αλβανοί.

Το ντοκιμαντέρ έχει προκαλέσει συζήτηση σε κοινωνικά δίκτυα, όπου οι περισσότεροι Αλβανοί λένε ότι δεν είναι οι σημερινοί Έλληνες απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων, αλλά οι περισσότεροι είναι αρβανίτες.

Στην Ελλάδα και την Αλβανία έχει θερμανθεί το εθνικιστικό πνεύμα μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού  της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα  ότι η αλβανική επικράτεια αρχίζει από την Πρέβεζα και φθάνει μέχρι το Πρέσεβο, γράφει το δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου