Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Εντυπωσιακή επίδειξη ισχύος στο ΠΒΚ από τις ΕΔ με πυραυλικό μπαράζ - Βίντεο | DefenceNet.gr

Εντυπωσιακή επίδειξη ισχύος στο ΠΒΚ από τις ΕΔ με πυραυλικό μπαράζ - Βίντεο | DefenceNet.grΑπόλυτη επιτυχία σημείωσαν οι βολές Α/Α συστημάτων TOR-M1, ASRAD HELLAS και STINGER που πραγματοποίησαν οι Ένοπλες Δυνάμεις στο Πεδίο Βολής Κρήτης στα πλαίσια της άσκησης «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕΤΟΣ 12».
Τις βολές της πρώτης ημέρας της άσκησης παρακολούθησαν οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος και ΓΕΣ Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γκίνης.
Ο «Δικέφαλος Αετός» περιλαμβάνει την εμπλοκή αντιαεροπορικών συστημάτων και τα τρία Όπλα, με τη συμμετοχή αντιαεροπορικών συστημάτων Patriot PAC-3, - οι οποίες θα ακολουθήσουν τις επομενες ημέρες- αλλά και του ιπτάμενου ραντάρ EMB-145H ΑΣΕΠΕ για έγκαιρη προειδοποίηση και έλεγχο από πλευράς ΠΑ, ΤΟR-M1 και ΜΙΜ-23Β Improved Hawk από τον Στρατό και τέλος Sea Sparrow RIM-7 και ESSM από τις μονάδες του Στόλου.
Πρόκειται για σχεδιασμό που αφορά μέγιστη κινητοποίηση σε επίπεδο αντιαεροπορικής άμυνας και μάλιστα συνδυασμένης με ολοκληρωμένο κέντρο διοίκησης και ελέγχου.
Όπως αναφέρθηκε η δυσκολία έγκειται στο γεγονός των γνωστών περιορισμών στα αμυντικά κονδύλια τα επιτελεία όμως γνωρίζοντας το σημαντικό χαρακτήρα της κάνουν τις απαραίτητες κινήσεις για να ξεπεραστούν τα προβλήματα αυτά.
Η «Δικέφαλος Αετός» αποτελεί ουσιαστικά τη συνέχεια της άσκησης «Θαλάσσιος Γρύπας» καθώς  στην τελευταία και τα τρία όπλα είχαν συνεργαστεί –πάλι σε κοινό επίπεδο ελέγχου- σε σενάρια αντιπυραυλικής άμυνας, και προσβολής σκαφών επιφανείας από αέρα και θάλασσα από σκάφη επιφανείας, ελικόπτερα του Στρατού και μαχητικά της  ΠΑ. Ως συνέχειά της ο «Δικέφαλος Αετός» θα επιδιώξει την συνεργασία και των τριών Όλων στην αναχαίτιση εναέριων απειλών σε συντονισμένο επίπεδο από το έδαφος και τη θάλασσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου